Sanal gerçeklik konserlerine odaklanan AmazeVR, 17 milyon dolar yatırım aldı

AmazeVR tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 17 milyon dolar yatırım aldı. AmazeVR'ın 17 milyon dolarlık yatırım turu Mirae Asset Capital liderliğinde gerçekleşti.
Sanal gerçeklik konserlerine odaklanan AmazeVR, 17 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerine odaklanan girişimler yatırımlar almaya devam ediyor. Sanal gerçeklik teknolojisi ile konserleri buluşturan bir platform olan AmazeVR'ı ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre AmazeVR, yeni bir yatırım aldı. AmazeVR tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 17 milyon dolar yatırım aldı. AmazeVR'ın 17 milyon dolarlık yatırım turu Mirae Asset Capital liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Mirae Asset Capital haricinde ise şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Mirae Asset Financial Group, CJ Investment, Smilegate Investment, GS Futures ve LG Technology Ventures da katıldı. Yeni yatırımcılar arasında ise CJ ENM ve Krafton yer alıyor.

Alınan 17 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte AmazeVR'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 49 milyon dolara ulaştı. 2015 yılında JB Lee, Jeremy Nam, Steve Lee ve Steven Koo tarafından Kaliforniya'da kurulan AmazeVR, canlı 3D çekimleri bilgisayarda üretilmiş grafik ortamlarla birleştirebiliyor.

İlk etapta sadece sanal gerçeklik teknolojileri geliştiren AmazeVR, 2019'dan bu yana ise yalnızca sanal gerçeklik konserlerine odaklanmış durumda. AmazeVR tarafından aktarılan bilgilere göre şirketi alınan yeni yatırımı sanatçılar, ajanslar ve yayıncılar ile iş birlikleri kurmak adına kullanacak.

AmazeVR'ın hem ABD hem de Güney Kore'de çeşitli sanatçılar ile anlaşma aşamasında olduğunu da ekleyelim. ABD'nin yanı sıra Güney Kore'de de ofise sahip olan AmazeVR, şu an için 62 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.