Netflix, Helsinki'de yeni bir mobil oyun stüdyosu kurdu

Geçtiğimiz 1 yıl içinde mobil oyun pazarı ile ilgili önemli adımlar atan Netflix, yeni bir mobil oyun stüdyosu kurduğunu da duyurdu.
Netflix, Helsinki'de yeni bir mobil oyun stüdyosu kurdu

Oyun sekmesini tüm kullanıcılara açan Netflix'in Netflix Games markası ile birlikte oyun dünyasına giriş yaptığını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. 1 yıllık süreçte mobil oyun pazarı ile ilgili önemli adımlar atan Netflix, yeni bir mobil oyun stüdyosu kurduğunu da duyurdu.

Netflix, tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin yeni oyun stüdyosu Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de kuruldu. Netflix'in Helsinki'deki yeni oyun stüdyosu daha önce Zygna Helsinki game development studio kurucu ortağı ve genel müdürü olarak görev yapan Marko Lastikka tarafından yönetilecek.

Kurulan yeni oyun stüdyosu, Netflix'in Helsinki'deki ikinci toplamda ise dördüncü oyun stüdyosu oldu. Hatırlatmak gerekirse Netflix, bu yılın başlarında Finlandiya merkezli Next Games'i yaklaşık 72 milyon dolara satın almıştı. Daha sonrasında ise Night School Studio ve Boss Fight Entertainment stüdyolarını satın alan Netflix, ilk kez sıfırdan kendi oyun stüdyosunu kuruyor.

Şu ana kadar 20'den fazla oyunu kullanıcılarına sunan Netflix'in yıl sonuna kadar 50 oyuna ulaşmayı hedeflediğini de ekleyelim. Netflix'in mobil oyunları arasında şirketin popüler dizileri arasında yer alan Stranger Things ve Queen’s Gambit'in oyunları da bulunuyor.

Netflix mobil oyunlar konusunda önemli adımlar atsa da verilere baktığımızda Netflix abonelerinin çok küçük bir kısmının bu oyunları oynadığını görüyoruz. Ağustos ayı verilerine göre Netflix'in mobil oyunları bugüne kadar 23 milyon kez indirildi. Netflix'in ise toplamda 221 milyonu aşkın abonesi bulunuyor.

Netflix'in mobil oyunlar konusunda başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.