Metaverse ve Web3 altyapısı sunan Hadean, 30 milyon dolar yatırım aldı

Şirketin topladığı yatırım miktarı 65.7 milyon dolara ulaştı. Şirketin tüm yatırımcılarına baktığımızda ise Epic Games ve Tencent gibi dev teknoloji şirketlerinin ismini görüyoruz.
Metaverse ve Web3 altyapısı sunan Hadean, 30 milyon dolar yatırım aldı

Uzamsal programlama girişimi Hadean, Molten Ventures liderliğinde gerçekleşen A Serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna 2050 Capital, Alumni Ventures, Aster Capital, Entrepreneur First ve InQTel katılım gösterdi.

2014 yılındaki tohum turundan bu yana şirketin topladığı yatırım miktarı 65.7 milyon dolara ulaştı. Şirketin tüm yatırımcılarına baktığımızda ise Epic Games ve Tencent gibi dev teknoloji şirketlerinin ismini görüyoruz. Üstelik Epic Games aynı zamanda Hadean'ın müşterisi olarak karşımıza çıkıyor. 

Girişimin faaliyet alanı

Fiziksel dünyayı, dijital dünyaya bağlayan Hadean, Metaverse inşa etmenizi, çalıştırmanızı ve Metaverse'den gelir elde etmenizi sağlıyor. 

Aidan Hobson Sayers tarafından 2015 yılında kurulan Hadean, metaverse ve Web3 için dağıtık, uzamsal ve ölçeklenebilir programlama üzerine çalışıyor. Bu anlamda Hadean'ı metaverse altyapısı sunan bir girişim olarak tanımlamak mümkün. 

Şirketin, dağıtık bulut platformu ölçeklenebilirliği, güvenliği ve birlikte işlerliği (interoperability) sağlıyor. Bu sayede metaverse deneyimleri oluşturulabilirken, büyük şirketler, ticari kurumlar, oyun alanında faaliyet gösteren kurumlar ve yönetim kurumları gibi müşteriler için dijital olarak çevreleyici deneyimler oluşturulabiliyor. Bu alt yapı sayesinde dünyanın her yerindeki kullanıcılar dinamik olarak birbiriyle etkileşime geçebiliyor. 

Ayrıca girişimin Hadean Platform, Hadean Simulate, Hadean Connect, Hadean Orchestrate, Hadean Metaverse Hub ve Hadean Authenticate olmak üzere 6 farklı ürünü bulunuyor. Hadean'ın müşterileri arasında Microsoft, Minecraft, Epic Games, Sony, Gamescoin, Pilxelynx, Francis Crick, CAE, BAE ve Thales yer alıyor. 

Yakın zamanda yayınlanan McKinsey & Company raporuna göre, metaverse'ün 2030'a kadar küresel ölçekte 5 trilyon dolarlık etki yaratması bekleniyor. Raporda 2021’de küresel ölçekte 57 milyar dolarlık yatırımın yapıldığı metaverse teknolojilerinin ve altyapılarının, 2022’nin ilk 5 ayında 120 milyar dolardan fazla yatırım aldığı görülüyor. Hadean'ın da bu yeni yatırım ile birlikte Metaverse yatırımı ivmesinde yerini aldığını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.