Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin çalışan bağlılığı ve işe alım süreçlerinde dijital dönüşüm yaratan ürünleri

Huawei'nin dünyadaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezinin Istanbul'da olduğunu ifade eden Karacadağ, yazılım ve inovasyon alanına odaklandıklarını belirtti. 
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin çalışan bağlılığı ve işe alım süreçlerinde dijital dönüşüm yaratan ürünleri

2019 yılında, Crenvo İK ve Webrazzi iş birliği ile düzenlemeye başladığımız New HR Summit, bugün Wyndham Grand İstanbul Levent'te katılımcılarla buluştu. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Satış Ekipleri Yöneticisi Akif Karacadağ, Çalışan Bağlılığı ve İşe Alım Süreçlerinde Dijital Dönüşüm başlıklı sunumunda önemli konulara değindi. 

Konuşmasında Huawei'nin 75 milyar dolar marka değerine ulaştığını belirten Karacadağ, şirketin toplam gelirinin yüzde 22'sinden fazlasını Ar-geye ayırdığını dile getirdi. Huawei'nin dünyadaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezinin Istanbul'da olduğunu ifade eden Karacadağ, yazılım ve inovasyon alanına odaklandıklarını belirtti. 

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, 2010 yılından bugüne kadar  214 milyon dolardan fazla yatırım aldı. 900'den fazla çalışana sahip olan kurum, Tübitak ve akademisyenlerle yoğun iş birliği içinde. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin odaklandığı alanlar arasında Telekom Wireless, Mobil servisler, Kurumsal uygulamalar ve SaaS uygulamaları yer alıyor. 

Karacadağ, IK odağında ürettikleri iki farklı ürünü tanıttı. Talent interview en iyi yetenekleri keşfetmek, her pozisyon için en doğru ölçümleri yapmak ve işe alım süreçlerini azaltmak için geliştirildi.

OECD ülkelerindeki en büyük problem aday bulmak iken, Türkiye'de günümüzde yaşanan en büyük zorluk ise ilana başvuran yüzlerce aday arasından en iyisini bulmak olarak öne çıkıyor. Shortlist hazırlama ve mülakat süreçleri sonrasında, başvuran her 100 adaydan yalnızca 2'si işe alınıyor. 

Bu noktada Talent Interview, şirketlere zamandan tasarruf ve objektif değerlendirme ile en iyi adayları yakalama imkanı sunarken, şirketlerin gizli kalmış yetenekleri keşfetmesini sağlıyor. Ayrıca adayları seçerken izlenen önceliklendirme; üniversite ve iş deneyimi olarak yapılıyor. Ancak iyi adaylar kriter olarak belirlenen üniversiteden olmadığı için elenebiliyor. 

Talent Interview ise onlarca adaya tek seferde test göndermenizi sağlıyor. Testler JavaScript, Asp.net, SQL, Swift, Python, dahil olmak üzere 60 yazılım dilinde akademisyen destekli sorular içeriyor. Bununla beraber Yapay Zeka destekli akıllı gözetmen teknolojisi kullanıyor. Akıllı gözetmen teknolojisi test esnasında aday yanına biri gelirse, başka bir ses duyulursa ve aday eline telefon alırsa tespit ediyor. Rapor, kapsamlı rapor ve testler sunuyor. 

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin bir diğer ürünü WeFocus ise çalışan deneyimi platformu olarak konumlanıyor. Karacadağ, işten ayrılan çalışanların yüzde 51'inin kendini şirkete bağlı hissetmediğini vurguladı. 

Bu noktada WeFocus istediğiniz soru seti ile istediğiniz departmana anket yapabilmenizi sağlıyor. Ürün, Kapsamlı raporlama ve analiz sunuyor. Yapay zeka destekli platform, çalışanların şirkette kalmasında kritik bir rol üstleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.