Birinci basamak sağlık hizmeti veren Zócalo Health 5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Amazon Care'in eski iki çalışanı Mariza Hardin ve Erik Cardenas tarafından kurulan şirketin temel amacı ABD'ye göçen Latin kökenli kişilere temel sağlık hizmetlerini erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmek.
Birinci basamak sağlık hizmeti veren Zócalo Health 5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Birinci basamak sağlık hizmeti veren Zócalo Health 5 milyon dolar tohum yatırım aldı. Animo, Virtue ve Vamos Ventures tarafından yönetilen tura Cityblock Health CEO'su Toyin Ajayi, melek yatırımcı Freada Kapor Klein, Nikhil Krishnan ve ORDRS CEO'su Erik Ibarra katıldı. ABD merkezli şirket, tohum yatırımı Teksas ve Washington'da faaliyete başlamak için kullanacak.

Amazon Care'in eski iki çalışanı Mariza Hardin ve Erik Cardenas tarafından kurulan şirketin temel amacı ABD'ye göçen Latin kökenli kişilere temel sağlık hizmetlerini erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmek. Uzaktan sağlık hizmeti veren platform aylık ve yıllık abonelik sistemi ile çalışıyor. Girişim, kullanıcıları doktor, hemşire ve terapistlerle eşleştiriyor. Zócalo, kısa süre önce  2022 AWS Healthcare Accelerator'daki 10 katılımcıdan biri olarak gündeme geldi.

ABD, dünyanın en kötü ve en pahalı sağlık sistemine sahip olan ülke olarak biliniyor. Özellikle göçmen ve sigortasız çalışanlar için sağlık hizmetlerine erişim oldukça sıkıntılı. Bu yüzden birinci basamak sağlık hizmeti oldukça önemli. Birinci basamak sağlık hizmeti koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bir arada verildiği, bireylerin hizmete kolayca ulaşabildikleri, düşük maliyetle etkin ve yaygın sağlık hizmeti olarak ön plana çıkıyor.

Özellikle ABD'de bu alanda çalışan sağlık girişimleri yatırımcıların dikkatini çekiyor. Geçen Temmuz ayında temel sağlık hizmetine odaklanan Everside Health, 164 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 164 milyon dolarlık yatırım turu, New Enterprise Associates (NEA) tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Oak HC/FT ve Alta Partners'ın yanı sıra Endeavor Catalyst'i içeren dokuz yeni yatırımcının katıldı. Yeni gelen yatırım şirketin Ar-Ge yatırımları için kullanılacak.

2009 yılında kurulan Everside, kronik hastalık yönetimi, akıl ve ruh sağlığı hastalığı konusunda tedavi, acil bakım, iş sağlığı gibi konular üzerine çalışıyor. ABD'de 34 eyalette 375'ten sağlık merkezine sahip. Ülkenin en büyük temel sağlık hizmeti sağlıyacılarından biri olarak nitelendiriliyor. Bir sigorta aracı olmadan hastaların doğrudan yüz yüze ya da online sağlık hizmeti almasını sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.