Apple, 20'den fazla ülke için App Store fiyatlarına zam yaptı

Aktarılan bilgilere göre hem App Store içinde yer alan oyun ve uygulamaların fiyatları hem de uygulama ve oyun içi satın almalardaki fiyatlar artacak.
Apple, 20'den fazla ülke için App Store fiyatlarına zam yaptı

Uygulama geliştiriciler için en önemli uygulama mağazaları arasında yer alan App Store'un 2021 yılında geliştiricilerine 60 milyar dolar gelir sağladığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Bugün Apple tarafından aktarılan bilgilere göre App Store'da yer alan oyun ve uygulamalara zam geliyor.

Çok sayıda ülke için geçerli olacak olan App Store zammı önümüzdeki Ekim ayından itibaren geçerli olacak. Söz konusu fiyat artışının 5 Ekim tarihinde uygulanması bekleniyor. Aktarılan bilgilere göre hem App Store içinde yer alan oyun ve uygulamaların fiyatlarının hem de uygulama ve oyun içi satın almalardaki fiyatların artacağını da ekleyelim. 

Zam uygulanacak ülkeler arasında ise Şili, Mısır, Japonya, Malezya, Pakistan, Polonya, Güney Kore, İsveç, Vietnam ve para birimi olarak euro kullanan ülkeler yer alıyor. Kısacası Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğu da zamdan nasibini alacak.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre ortalama olarak yüzde 20 oranında zam uygulanacak. Apple neden zam uyguladığı ile ilgili bir açıklama yapmasa da fiyat artışı uygulanmasının ana nedeninin son zamanlarda doların euro karşısında güçlenmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Şu an için ülkemizdeki fiyatlara zam uygulanıp uygulanmayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hatırlatmak gerekirse Apple, ülkemizdeki App Store fiyatlarına geçtiğimiz Aralık ayında zam uygulamıştı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.