Yerli girişim TeaTechs Smart Solutions, ISTCAPITAL’dan 2,5 milyon dolar değerlemeyle tohum yatırım aldı

İş zekasıyla akıllı çözümler üreten bilişim teknolojileri şirketi TeaTechs Smart Solutions, tohum yatırım turunu Hollanda ve Türkiye’deki merkezleriyle erken aşama girişimlere yatırım yapan ISTCAPITAL liderliğinde tamamladı.
Yerli girişim TeaTechs Smart Solutions, ISTCAPITAL’dan 2,5 milyon dolar değerlemeyle tohum yatırım aldı

İş zekasıyla akıllı çözümler üreten bilişim teknolojileri şirketi TeaTechs Smart Solutions, tohum yatırım turunu Hollanda ve Türkiye’deki merkezleriyle erken aşama girişimlere yatırım yapan ISTCAPITAL liderliğinde tamamladı. 2,5 milyon değerlemeye ulaşan SaaS şirketi, daha önce ABD’de 11sight, Birleşik Krallık’ta Wiseworks, Türkiye’de Vispera ve Magnus gibi girişimlere yatırım yapan ISTCAPITAL’ın ülkemizdeki en güncel yatırımı oldu.

2022’nin ilk çeyreğinin sonunda Ankara’da kurulan TeaTechs Smart Solutions, yapay zeka, nesnelerin interneti, davranışların interneti, coğrafi bilgi sistemleri, DevOps ve hizmet olarak yazılım gibi alanlarda çözümler üreterek her ölçekten işletmenin dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik ediyor. Sektör ve işletme ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen, web ve mobil tabanlı inovatif ürünler sunan TeaTechs, müşterilerin iş süreçlerine ilişkin tüm verileri nitelikli içgörülere dönüştürmesine yardımcı oluyor.

Yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan TeaTechs Smart Solutions CEO’su Tunç Emre Toptaş, Ali Güven ve Emrah Erşen ile Mart 2022’de hayata geçirdikleri TeaTechs'in 4 ay gibi kısa bir sürede 2,5 milyon dolar değerlemeye ulaştığını; ISTCAPITAL'ın stratejik ortaklarından birine dönüştükleri için gururlu olduklarını söyledi.

Tunç Emre Toptaş, global ölçekte teknoloji paradigmasının değiştiği bir döneme tanıklık ettiğimizi ve verinin öneminin giderek artttığını söyledi. 2030’a kadar değeri 700 milyar doları aşması beklenen SaaS çözümlerinin bu verileri anlamlı çıktılara dönüştürmeye yaradığını belirten Toptaş, TeaTechs olarak, ISTCAPITAL’dan aldıkları yatırımla SaaS alanında bir dünya markasına dönüşmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.