Google'ın sağlık yenilikleri: Medicare ve Medicaid bilgilerine ulaşım, hassas ziyaretlerde konum geçmişini otomatik silme

Google, arama kısmına Medicare ve Medicaid ile ilgili bilgiler ekleyecek. Şirket, kullanıcılar kürtaj klinikleri gibi hassas yerleri ziyaret ettiğinde konum geçmişini otomatik olarak silecek.
Google'ın sağlık yenilikleri: Medicare ve Medicaid bilgilerine ulaşım, hassas ziyaretlerde konum geçmişini otomatik silme

Google, sağlık konusunda bazı yenilikler yaptığını duyurdu. Bu yeniliklerden biri de şirketin arama kısmına Medicare ve Medicaid ile ilgili bilgiler ekleyecek olması şeklinde karşımıza çıktı. Bu noktada Medicare'in bir sigorta programı ve Medicaid'in bir tıbbı yardım programı olduğunu da belirtelim.

Medicare, tıbbi faturalar, kapsananların ödediği güven fonlarından ödeniyor. Geliri ne olursa olsun öncelikle 65 yaş üstü kişilere, genç engellilere ve diyaliz hastalarına hizmet veriyor. Medicare federal bir program. Temelde ABD'nin her yerinde aynı ve federal hükümetin bir kurumu olan Centers for Medicare & Medicaid Services tarafından yürütülüyor. Medicaid ise her yaştan düşük gelirli insanlara hizmet veriyor. Hastalar genellikle kapsanan tıbbi harcamalar için masrafların hiçbir kısmını ödemiyorlar. Bazen küçük bir ortak ödeme gerekli olabiliyor. Medicaid bir federal eyalet programı olarak karşımıza çıkıyor ve eyaletten eyalete değişiyor. 

Google tarafından paylaşılan bir blog gönderisine göre şirket, kullanıcıların Medicare veya Medicaid sağlık planlarını aradıklarında uygunluk gerekliliklerini ve nasıl kaydolacaklarını göreceklerini belirtti. Şu anda Medicaid kapsamındaki kişiler, Medicare planları için önceden eklenen bir filtrenin yanı sıra, bu planları kabul eden yakındaki sağlayıcıları da filtreleyebilecekler.

YouTube ve Kaiser Family Foundation ortaklığı

İnsanların sağlık sorularına yanıt bulmak, ortak sağlık sorunları ve ihtiyaçları hakkında bağlantı kurabilecekleri online topluluklara ulaşmak için YouTube'a başvurduklarını belirten Google, bu kapsamda bazı iş birliklerine gidildiğini de açıkladı. YouTube, kuruluşların ruh sağlığı, anne bakımı ve bakıma erişim gibi sağlık konularında yüksek kaliteli bilgilendirici video içeriği oluşturmalarına yardımcı olmak için Kaiser Family Foundation ile bir ortaklık kurdu ve THE-IQ'yu hayata geçirdi.

YouTube ve KFF, siyahi kadınlar ve kızlar için zihinsel sağlık erişimi hakkında videolar oluşturacak olan Loveland Foundation'a tohum finansmanı ve video prodüksiyon yardımı sunacak.

Fitbit Health Equity Initiative'in kapsamı genişletiliyor

Google ayrıca, ilk olarak geçen baharda Fitbit Health Equity Initiative olarak duyurulan sağlık eşitliği araştırma programını genişleteceğini duyurdu. Program, ABD'deki akademik kurumlardaki ve sivil toplum kuruluşlarındaki seçilmiş araştırmacılara doğrudan finansmana, Google Cloud kredilerine, Fitbit cihazlarına ve analiz platformu Fitabase'in hizmetlerine erişim sunacak.

Kürtaj klinikleri gibi hassas yerler ziyaret edildiğinde konum geçmişi otomatik olarak silinecek

Google, araçlarında da kürtajla ilgili değişiklikler yaptı. Şirket, insanları kürtaj merkezleri aramaktan caydırmaya çalışan ve doğru tıbbi bilgi sunmayabilecek kriz gebelik merkezlerinden ayırt etmek için Arama ve Haritalar'da kürtaj ile ilgili sağlık tesislerini açıkça etiketleyeceğini söyledi. Google, kullanıcılar kürtaj klinikleri gibi hassas yerleri ziyaret ettiğinde konum geçmişini otomatik olarak sileceğini de açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.