Yapay zeka altyapısı sunan Artifica, tohum yatırım aldı

Artifica tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Startupfon, Atanova Ventures ve DOMiNO Ventures’tan tohum yatırım aldı.
Yapay zeka altyapısı sunan Artifica, tohum yatırım aldı

Sunduğu yapay zeka altyapısı sayesinde e-ticaret şirketleri için veri analizi yapabilen bir girişim olarak karşımıza çıkan Artifica, yatırım aldığını duyurdu. Artifica tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Startupfon, Atanova Ventures ve DOMiNO Ventures’tan tohum yatırım aldı.

Artifica'nın tohum yatırım turu ile ilgili finansal bilgiler ise paylaşılmadı. Geçtiğimiz Mart ayında Sadi Gürsoy ve Tuncay Elvanağaç tarafından Hacettepe Teknokent’te kurulan Artifica, veri analizi ile birlikte yanlış tanımlanan veya kategorize edilen ürünlerinin saptanmasına ve otomatik bir şekilde yeniden düzenlenmesini sağlıyor.

Artifica kurucuları

Sunduğu çözüm ile birlikte kusurlu ilanların müşterilere yaşattığı zaman kaybını önleyen Artifica, ilerleyen dönemde alışveriş tahmini, fiyat optimizasyonu ve çeşitli veri işleme hizmetleri sunmayı da planlıyor. Artifica tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, alınan yatırımı ekibini büyütmek ve e-ticaret yazılım sağlayıcıları ile entegrasyon çalışmalarına hız vermek için kullanacak.  

Artifica'nın verileri ve yapay zekayı geniş ölçekte kişiselleştirmek konusunda pazar lideri olacağına inandıklarını belirten Startupfon’dan Gülsüm Çıracı, girişimin yatırım tezlerine tam olarak uyduğunu dile getirdi. Çıracı, kurucu ekibin alanında uzman ve sektörel bilgi açısından fazlasıyla donanımlı olmasının, firmanın sektördeki büyük bir sorunu çözüyor olmasının ve uygulamanın başarılı bir şekilde istenen performansı göstermesi Artifica’nın değerini artırdığını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.