Yapay zeka destekli 3D ev modelleri üreten proje: This House Does Not Exist

Dall-e alternatifi Stable Diffusion'dan faydalanan “This House Does Not Exist” daha önce olmayan evlerin 3D modellemelerini yaratıyor. 
Yapay zeka destekli 3D ev modelleri üreten proje: This House Does Not Exist

Daha önce RemoteOK ve Nomadlist gibi ürünleri hayata geçiren levelsio, yapay zeka destekli 3D ev modelleri üreten yeni ürünü “This House Does Not Exist”i duyurdu. Stable Diffusion'dan faydalanan proje, daha önce olmayan evlerin 3D modellemeleri yaratıyor. Hatırlarsanız Dall-e alternatifi  Stable Diffusion'ı daha önce sizlere aktarmıştık

Siteye girdiğinizde daha önce olmayan evlerin 3D modellemelerini görebiliyorsunuz. Birden fazla 3D model incelemek için sitede yer alan resimlere tıklamanız yeterli. Aynı şekilde resmin altında yer alan anahtar kelimelere tıklayarak benzer görsellere erişebiliyorsunuz. 

Ayrıca sitede yer alan resimlere beğeni bırakarak oy verebildiğinizi de belirtelim. Hatta en çok beğenilen  görselleri görebilmeniz de mümkün.

Levelsio, sitenin istatistikleri de herkese açık olarak paylaşılıyor. Şimdiye kadar 31 bin ziyaret alan site 241 bin sayfa görüntülemesine erişti. Anlık olarak sitede 28 ziyaretçi yer alıyor. Bu verinin son 4 günde elde edildiğini söyleyebiliriz. 

İstatistikler

Trafiğin büyük bir kısmı doğrudan sitenin adresini yazarak gelenlerden oluşsa da, Twitter, Y Combinator ve Product Hunt da trafik alınan ana mecralar arasında yer alıyor. 

Bu arada üretilen görsellerin mimarların yaratım sürecine ve iş akışına katkıda bulunmadığını belirtmekte fayda var. Zira mimarlar 3D renderları genel olarak müşterilerine çizdikleri projeyi anlatmak amacıyla kullanıyor. Ancak görsellerin ilham verici olduğunu söylemek mümkün . 

Levelsio proje için Stable Diffusion nasıl kullandığını paylaştığı bir tweet zinciriyle detaylandırıdı. 

Eğer daha önce Twitter'da karşılaşmadıysanız, Levelsio'nun indiehacker tanımını karşılayan bir profile sahip olduğunu söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.