Yemek teslimat platformu Uber Eats, yemek teslimatları için otonom araç girişimi Nuro'yla anlaştı

Yemek teslimat platformu Uber Eats, yemek teslimatları için otonom araç girişimi Nuro'yla anlaştı. Anlaşmaya göre Uber, 10 yıl boyunca otonom araç girişimi Nuro'nun dağıtım araçlarını kullanacak.
Yemek teslimat platformu Uber Eats, yemek teslimatları için otonom araç girişimi Nuro'yla anlaştı

Yemek teslimat platformu Uber Eats, yemek teslimatları için otonom araç girişimi Nuro'yla anlaştı. Anlaşmaya göre Uber, 10 yıl boyunca otonom araç girişimi Nuro'nun dağıtım araçlarını kullanacak. Ortaklık, bu senenin sonbahar aylarında devreye girecek. Otonom dağıtım araçları yemek dağıtmaya California bölgesinden başlayacak. Nuro, California'daki otonom araç teslimat hizmeti işletmek için gerekli tüm onayları ve izinleri aldı. Yani, Uber yapılan her otonom teslimat için ücret alabilecek.

Nuro, son dönemde Walmart ve Kroger ile yaptığı işbirliklele gündeme geldi. Ayrıca Mayıs 2020'de CVS Pharmacy ile iş birliği yaparak ilaçları evlere taşıyacağını duyurmuştu. Şirket yaklaşık bir yıl sonra yeni bir iş birliği ile gündeme gelmişti. Domino’s Pizza ürünlerinin teslimatlarını otonom teslimat robotu ile gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Kasım 2021'de otonom araç şirketi, Tiger Global Management ve Google'dan 600 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla, şirket değerinin 8,6 milyar dolara yükseleceği söyleniyor.  Tiger Global liderliğinde gerçekleşen Seri D turuna Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Gaorong Capital, Kroger, SoftBank Vision Fund 1, T. Rowe Price Associates, Woven Capital ve Woven Planet katıldı.

Tiger Global ortağı Griffin Schroeder, "E-ticaretin gelişmesiyle ürünlere erişme şeklimiz değişti. Nuro; sürdürülebilir, düşük maliyetli, özerk yerel teslimat çağına giden köprüdür" diyerek şirketin sektör için ne kadar önemli olduğunu dile getirmişti. 2016 yılında Dave Ferguson ve Jiajun Zhu tarafından kurulan Nuro, yatırıma ek olarak Google Cloud ile 5 yıllık bir partnerlik başlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.