SaaS yönetim platformu Josys, 32 milyon dolar yatırım aldı

Japonya merkezli SaaS yönetim platformu Josys, Global Brain'in liderliği üstlendiği Seri A turda 32 milyon dolar yatırım aldı.
SaaS yönetim platformu Josys, 32 milyon dolar yatırım aldı

Japonya merkezli SaaS yönetim platformu Josys, Global Brain'in liderliği üstlendiği Seri A turda 32 milyon dolar yatırım aldı. Tura ANRI, Digital Holdings, Yamauchi No 10 ve World Innovation Lab de katıldı. Kurumsal IT operasyonlarını kolaylaştıran Josys, aldığı yeni yatırımı Hindistan'daki AR-GE operasyonlarını geliştirmek ve Japonya'daki satış yapısını güçlendirmek için kullanmayı hedefliyor.

Şirket, Hindistan, Singapur, Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda, ABD ve Kanada gibi ülkelerde hizmetini başlatmak için şu anda çalışmalar yapıyor. Ancak şirket özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde faaliyetlerine başlamadan önce, 2023 yılında Singapur'da lansman yapmak istiyor.

Geçen yıl ana şirketi Raksul'dan ayrılan Josys, IT operasyon maliyetlerini azaltan ve güvenlik sistemlerini geliştiren otomatik yönetim IT cihazlarını ve SaaS uygulamasını 2021'de piyasaya sürdü. Girişim, SaaS yönetimi ile birlikte cihaz satın alma, iş süreci dış kaynak kullanımı ve depolama dahil olmak üzere birden fazla profesyonel hizmet sunuyor. Josys, aylık yinelenen gelirinin son dokuz ayda 29 kat arttığını iddia ediyor.

WiL Ventures genel ortağı ve kurucu ortağı Masataka Matsumoto, kurumsal IT, dijital dönüşüm ve pandemi sonrası çalışma biçimlerinin değişmesi nedeniyle büyük bir geçiş dönemi yaşandığını söylüyor. Matsumoto, güvenlik yönetiminin öneminin ve kurumsal IT'nin kurum içi üretiminin sınırlamalarının, şirketin bu zorlukları çözmek için global olarak ele almaya çalıştığı sorunlardan bazıları olduğunu belirtiyor. Josys de bu kapsamda şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırmak istediğini dile getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.