iPhone 14 ve iPhone 14 Plus Türkiye fiyatı ve teknik özellikleri

iPhone 14, 799 dolar,  iPhone 14 plus ise 899 dolar fiyat etiketiyle kullanıcıların ilgisine sunulacak. Ön siparişler 9 Eylül'de açılırken iPhone 14 16 Eylül'de, iPhone Plus ise 7 Ekim'de satışa açılacak. 
iPhone 14 ve iPhone 14 Plus Türkiye fiyatı ve teknik özellikleri

Bugün gerçekleşen Apple Far Out etkinliğinde iPhone 14 ve iPhone 14 Plus tanıtıldı. iPhone 14  6.1-inç, iPhone 14 Plus 6.7 inç boyutuyla karşımıza çıktı.  Daha önce Pro modeli olmayan 6.7 inçlik bir telefonu piyasaya süreceğini sizlere aktarmıştık. Yani iPhone 14 Plus daha büyük ekran boyutuna sahip olacak, ancak daha yüksek fiyat etiketi olmayacak. 

Kamera özellikleri 

n 5 çekirdekli GPU’ya sahip A15 biyonik çip ile dikkat çeken iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, yeni kamera özellikleriyle adından söz ettiriyor. Kullanıcılar, 12 mp ana kamera ile daha hızlı ve detaylı fotoğraf işleme teknolojisinden faydalanabilecek. düşük ışıkta çekim yapabilme yetenekleri iPhone 13'e kıyasla yüzde 49 artırılmış durumda. Ön tarafta ise  TrueDepth kamera yer alıyor. Ayrıca iPhone 14 ile ilk kez bir  iPhone  "autofocus" özelliğine sahip oluyor.

Video çekimine "Action mode" özelliği ekleyen şirket, videolara "gimble" etkisi kazandırıyor. Yeni Hareket modu (Action mode), videonun hareketin tam ortasında çekildiği durumlarda bile ciddi sarsıntılara, hareketlere ve titreşimlere uyum sağlayan inanılmaz netlikte videolar sunuyor.

Ayrıca Fotoğraf ve video çekiminde Ultra Geniş kamera ve geliştirilmiş bir görüntü kanalı olan Photonic Engine ile oluşan güçlü kamera sistemi dikkat çekiyor. 

Her iki modelde de maksimum 1200 nit HDR parlaklığı destekleyen OLED teknolojili göz alıcı Super Retina XDR ekranlar, 2.000.000:1 kontrast oranı ve Dolby Vision özellikleri bulunduğunu belirtelim. 

SIM kart devri kapanıyor

Kamera özelliklerinin yanı sıra şirket, eSIM ile SIM kart devrini kapatacak bir yeniliğe imza atıyor. ABD'deki iPhone modellerinde eSIM'e geçiş yaparak SIM kartları için ayrılan bölümü ortadan kaldırıyor.

Güvenlik geliştirmeleri ve sensörler

iPhone 14 artık trafik kazalarını algılayabiliyor. Kazayı algıladıktan sonra Acil servisi aramanıza destek olan iPhone 14, ayrıca afet ve olağanüstü hallerde uydu üzerinden SOS aramaları yapmanızı sağlıyor.Aynı şekilde uydu üzerinden  Bul uygulamasıyla iPhone'unuzu bulmanız mümkün. 

iPhone 14, 799 dolar, iPhone 14 plus, 899 dolar fiyat etiketiyle kullanıcıların ilgisine Gece yarısı, mavi, yıldız ışığı, mor ve PRODUCT(RED)1 renk seçenekleriyle sunulacak. Türkiye'deki iPhone 14 başlangıç fiyatı ise 30.999 TL olarak öne çıkıyor.  Ön siparişler 9 Eylül'de açılırken iPhone 14 16 Eylül'de, iPhone Plus ise 7 Ekim'de satışa açılacak. 

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla takip ettiğimiz etkinlik ile ilgili tüm detaylara Apple Eylül 2022 etiketinden ulaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.