Binance, USDC, USDP ve TUSD desteğini kesiyor

Binance, USD Coin (USDC), Pax Dollar (USDP) ve True USD (TUSD) varlıklarını kendi sabit kripto para birimi (stablecoin) olan BUSD'ye dönüştüreceğini duyurdu
Binance, USDC, USDP ve TUSD desteğini kesiyor

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, hafta başında yaptığı açıklama ile müşterilerinin USD Coin (USDC), Pax Dollar (USDP) ve True USD (TUSD) varlıklarını kendi sabit kripto para birimi (stablecoin) olan BUSD'ye dönüştüreceğini duyurdu. 29 Eylül'de gerçekleşecek olan bu hamle, şirketin yaptığı açıklamaya göre, "kullanıcılar için likiditeyi ve sermaye verimliliğini artırmak" için hayata geçiyor. 

Binance'in bu kararının sonucunda USDC, USDP ve TUSD ile spot, vadeli ve marjin alım satım işlemleri de kaldırılacak. Şirketin paylaştığı gönderiye göre, USDC, USDP ve TUSD'sini cüzdanından çekmek isteyen kullanıcılar, bu durumdan etkilenmeyecek. 

Kullanıcılar USDC, USDT ve TUSD cinsinden varlıklarını, BUSD cinsinden hesap bakiyelerine 1:1 oranında çekebilecek.

50 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip olan USDC, piyasadaki en büyük ikinci sabit kripto para birimi olarak konumlanıyor. Günlük  5.5 milyar dolar işleme ev sahipliği yapan USDC'nin, Binance'te BUSD'ye dönüştürülecek olması piyasadaki pek çok kişinin aklında yeni soru işaretleri doğurdu. 

Zira USDC ile karşılaştırıldığında BUSD'nin piyasa değeri 19.3 milyar dolar ile USDC'nin altında kalmaktaydı. Ancak bu yeni açıklamanın ardından BUSD'nin günlük işlem (trade) hacimleri yüzde 56 yükselerek 6.5 milyar dolara ulaştı. Şu anda ise günlük işlem hacmi yüzde 65'lik bir artış ile 8.2 milyar doların üstüne çıktı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.