Lenovo, iPhone ile uyumlu AR gözlüklerini tanıttı

Lenovo, iPhone, iPad ve Mac ile uyumlu AR gözlüğü T1'i tanıttı.
Lenovo, iPhone ile uyumlu AR gözlüklerini tanıttı

Apple 2023 yılının Ocak ayında tanıtılması beklenen AR/VR gözlüğü üzerine çalışmalarını hızlandırırken, Lenovo  iPhone, iPad ve Mac ile uyumlu AR gözlüğü T1'i tanıttı. Özel camlara sahip olan T1, bir güneş gözlüğünü andırıyor. Şirket, gözlüğü "kişisel mobil ekran çözümünüz" (your personal mobile display solution) ifadesiyle tanıtıyor. 

Gözlük, 1080p çözünürlüğünde iki Micro OLED panele sahip. Full HD içerikleri 60Hz olarak oynatıyor. Gözlerin rahat etmesi için mavi ışığın düşük olarak ayarlanması mümkün. Bu arada gözlüğün kendi işlemcisi bulunmuyor bu nedenle başka bir cihaza bağlamanız gerekiyor. USB-C kablosuyla telefona, tablete ya da bilgisayara bağlayabileceğiniz T1, özel bir adaptör ile iPhone'a da bağlanabiliyor. 

Bu yıl Çin'de piyasaya sürülmesi beklenen gözlük, 2023'de bir takım seçilen pazarlarda kullanıcılara sunulacak.  

Ürünün prototipini kullanan ArsTechnica yazarı Scharon Harding, parlalık ayarının makul olduğunu, arayüzün ve metinlerin net olarak görünebildiğini belirtiyor. Öte yandan gözlüklerin kontrol edilme sürecinin zaman zaman garip bir hal aldığını ifade ediyor.  Lenovo sözcüsünün Harding'e aktardığına göre, T1, 500 dolardan düşük bir ücrete satılacak. 

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün, 2 bin doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip olacağını düşünürsek, T1'in cihazı daha geniş kitlelere yaymayı planladığını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.