Bitki bazlı alternatif et üreticisi Planted, 72 milyon dolar yatırım aldı

Planted'ın 72 milyon dolarlık yatırım turu, Fransa merkezli LVMH şirketinin yatırım kolu olan L Catterton'ın liderliğinde gerçekleşti.
Bitki bazlı alternatif et üreticisi Planted, 72 milyon dolar yatırım aldı

İsviçre merkezli bitki bazlı alternatif et üreticisi Planted'ın A serisi yatırım turunda 18 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere aktarmıştık. Aynı yılın Ağustos ayında ise 21 milyon dolar yatırım alan girişim, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

Planted tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 72 milyon dolar yatırım aldı. Planted'ın 72 milyon dolarlık yatırım turu, Fransa merkezli LVMH şirketinin yatırım kolu olan L Catterton'ın liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, L Catterton haricinde ise şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Vorwerk Ventures, Movendo ve Yann Sommer de katıldı.

Planted tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin global büyümesi ve ürün çeşitliliğinin artırılması için kullanılacak. Alınan 72 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Planted girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 125 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

2019 yılında Christoph Jenny, Eric Stirnemann, Lukas Böni ve Pascal Bieri tarafından Zürih'te kurulan Planted, ayçiçek yağı, bezelye lifi, bezelye proteini ve su ile hem domuz eti hem de tavuk eti oluşturabiliyor. Şu an için İsviçre, Almanya, Fransa ve Avusturya'da aktif olarak hizmet veren Planted, aldığı yatırımla birlikte Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'da hizmet vermeye de başlayacak. 

Planted'ın bir sonraki hedefleri ise Birleşik Krallık ve İtalya pazarları. Planted tarafından üretilen bitki bazlı etlerin şu an için 4 binden fazla market ve 3 binden fazla restoranda bulunabildiğini de ekleyelim. Bitki bazlı et üretim pazarının hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini de hatırlatalım. Önümüzdeki dönemde bu alan özelinde yeni yatırımlar görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.