Bankalar ve fintech'ler için kimlik doğrulama çözümü sunan Alloy'un değerlemesi 1.55 milyar dolara ulaştı

Alloy, Lightspeed Venture Partners ve Avenir Growth liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 52 milyon dolar yatırım aldı. Tura Canapi Ventures, Bessemer Venture Partners, Avid Ventures ve Felicis Ventures da katıldı.
Bankalar ve fintech'ler için kimlik doğrulama çözümü sunan Alloy'un değerlemesi 1.55 milyar dolara ulaştı

Dolandırıcılıkları kontrol etmek, kimlik yönetimini bankalar ve fintech'ler için etkili ve basit hale getirmek amacıyla kullanılan kimlik doğrulama platformunun geliştiricisi Alloy, Lightspeed Venture Partners ve Avenir Growth liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 52 milyon dolar yatırım aldı. Tura Canapi Ventures, Bessemer Venture Partners, Avid Ventures ve Felicis Ventures da katıldı.

Şirket, alınan yatırımla, dolandırıcılığı önleme araçlarına yönelik global talebi karşılamak için büyümesini hızlandıracağını açıkladı. 

2015 yılında, Charles Hearn, Laura Spiekerman ve Tommy Nicholas tarafından hayata geçirilen Alloy, kurulduğu zaman API hizmetini ve SaaS teklifini kullanarak bankaların ve fintech'lerin daha iyi kimlik ve risk kararları almasına yardımcı olmayı hedefliyordu. Şirket o günden bugüne, hizmet alanını genişletti ve işlem izlemeyi ve kredi taahhütnameyi de otomatikleştirme teklifini geliştirdi.

Alloy, müşterilerin müşteri bilgilerini, geleneksel kredi bürosu verilerini ve diğer alternatif verileri tek bir entegrasyon noktası aracılığıyla çekmelerini sağlıyor. Aralarında Ally Bank, HMBradley ve Gemini'nin de yer aldığı 300'den fazla şirket, 160'tan fazla veri kaynağına bağlanmak, hesap oluşturma sırasında kimlik kararlarını otomatikleştirmek ve bunları sürekli olarak izlemek için Alloy'un API tabanlı platformunu kullanıyor. Bu ayın başlarında şirket, Kuzey Amerika, EMEA, Latin Amerika ve APAC bölgelerinde genişledi ve faaliyet gösterdiği ülke sayısını 40'a çıkardı.

Alloy'un kurucu ortağı ve CEO'su Tommy Nicholas, yeni yatırımla büyümelerini hızlandırabileceklerini ve şirketlerin karşı karşıya olduğu global dolandırıcılık sorunlarını daha iyi çözebileceklerini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.