PİLOT girişim hızlandırma programının 10. dönemine seçilen girişimler

Türk Telekom iştiraki TT Ventures bünyesinde yürütülen girişim hızlandırma programı PİLOT’ta 10. dönem girişimleri belli oldu. PİLOT’un yeni dönemine 13 girişim kabul edildi.
PİLOT girişim hızlandırma programının 10. dönemine seçilen girişimler

Türk Telekom iştiraki TT Ventures bünyesinde yürütülen girişim hızlandırma programı PİLOT’ta 10. dönem girişimleri belli oldu. PİLOT’un yeni dönemine kabul edilen 13 girişim, 100 bin dolara kadar yatırım ve nakit desteği, Türk Telekom ile iş birliği yapma ve TT Ventures’tan direkt yatırım alma fırsatını yakalayacak. Program sonunda seçilen girişimler, 6 haftalık Amerika programına katılma hakkı elde edecek.

Programa yapay zekâ, dijital reklam, medya servisleri, blok-zincir tabanlı tokenizasyon, artırılmış gerçeklik, yeni nesil sağlık uygulamaları, otonom online market uygulaması gibi yeni gelişen alanlarda özel teknoloji çözümleri geliştiren 13 ekip seçildi. PİLOT’a seçilen bir girişime 100 bin dolar, 3 girişime 50 bin dolar yatırım ve diğer ekiplere de 150 bin TL nakit desteği verilecek.

Türk Telekom PİLOT'a seçilen 13 girişim:

Adsbot: Adsbot, yapay zeka destekli dijital reklam optimizasyon ve otomasyon platformudur. Adsbot, e-ticaret, turizm ve pazaryeri dikeyindeki şirketlerin dijital reklam kanallarından en yüksek ciroyu en düşük maliyetle getirmesini sağlar, kampanyaları optimize eder, manuel işlemleri azaltır ve özelleştirilmiş ihtiyaçlara çözüm sunar.

Ai4sports: Sporcu termal görüntülerini analiz eden çözüm. Ai4sports, sporcuların hem antrenman öncesi ve sonrası hem de farklı antrenman programları sonucunda zaman içerisinde oluşan termal görüntülerini analiz ederek tüm vücuttaki 40 farklı kas grubu için sporcuya özgü sakatlık tahmini yapar, bu analizi yapay zeka algoritmaları ile saniyeler içerisinde takım profesyonellerine raporlar.

Car4Future: Elektrikli araçlar için enerji transfer çözümü. B2B özel şirketlerin elektrikli araçları için enerji paylaşım ağı yazılımı (e-mobility provider, şarj ünitesi / istasyonu vb. işletmecileri için charge point operator) ve araçtan araca, araçtan şebekeye / üniteye, şebekeden / üniteden araca enerji transfer donanımları (V2X) geliştirmektedir. Car4Future yazılımıyla elektrikli araçlar için kişiselleştirilmiş şarj istasyonu bilgisi, batarya yüzdelerini izleyerek menzil gözetiminde navigasyon ve BMS uyumlu rota planlaması yapabilirken, rezervasyon özelliğiyle çevrimiçi ödeme sunabilir; şarj ünitesi sahipleri de ünitelerini paylaşıma açarak gelir elde edebilir. Car4Future donanımı ileri seviye modüle sahip gelişmiş mobil aplikasyondan yönetilebilen şarj cihazı aracılığıyla araçtan araca, araçtan şebeke / üniteye ve şebeke / üniteden araca enerji transferi yapabilir böylece enerji dönüşümü sağlanır.

Cineshort: Cineshort, kullanıcıların gün içindeki kısa vakitlerinde 30 dakikadan kısa prestijli festivallerden ödüllü kaliteli filmleri izleyebileceği video-on-demand mobil uygulama platformudur. Kullanıcılar, Cineshort’a ücretsiz kayıt olup film izleyebilir, aylık / yıllık abonelik ile ek özellikler ve sınırsız filme ulaşabilir; yönetmenler ise abonelik gelirlerinden pay alarak sürdürülebilir üretim koşullarını elde ederler.

Cloud4Feed: Cloud4Feed, gizli müşteri, çıkış anketi gibi müşteri deneyimi ölçüm süreçlerini dijitalleştirerek ve bir işletmenin müşterileri ile temas ettiği tüm noktalardan yüksek sayıda müşteri geri bildirimi toplayarak yapay zeka destekli analizler ve anlık aksiyonlar ile müşteri bağlılık ve sadakatini arttırabilecekleri bir müşterinin sesi yönetimi platformudur. Cloud4Feed ile kullanıcılar herhangi bir kod girmeden işlemsel ve ilişkisel ölçümler için veri modellerini oluşturabilir, formlarını ve iş akışlarını rahatlıkla tasarlayabilir ve tüm müşteri geri bildirimlerinden doğru iç görüler elde edebilir.

Inovako: Inovako, yapay zekâ ve bilgisayarlı görü teknolojilerini kullanarak, başta otomotiv olmak üzere birçok farklı sektörde endüstriyel kalite kontrol projeleri geliştirmektedir. Inovako'nun DeepMaster platformu aracılığıyla kullanıcılar görsel kalite kontrol uygulamalarına yönelik hazır eğitilmiş derin öğrenme modellerini doğrudan kullanabilecekleri gibi veri kısıtı olan durumlarda imaj üretme motorlarını kullanarak sentetik imaj setlerini oluşturabilir ve/veya var olan datalarını sisteme yükleyip otomatik eğitim motorunu kullanarak da derin öğrenme modellerini geliştirebilmektedirler.

Kidolog: Kidolog, çocuk gelişim uzmanlarından emzirme danışmanlarına, psikologlardan diyetisyenlere kadar 11 farklı kategorideki uzmanlardan anında, birebir, online danışmanlık hizmeti alınabilmesini sağlayan danışmanlık platformudur. Danışanlar, Kidolog’da tamamı onaylı olan uzmanların profillerini inceleyerek istedikleri tarih ve saatte randevu oluşturabilir hem webden hem appden online görüntülü görüşme yapabilirler.

Pensor: PensorAI, mobil uygulamaların UI & performans testlerini testerlara gerek kalmadan 70 kata kadar daha hızlı ve daha detaylı test imkanı sağlayan uçtan uca yapay zeka tabanlı test platformudur. Kullanıcılar, Pensor ile mobil uygulama test otomasyon işlemlerini bulut üzerinde yürütebilir, uygulamalar için uygun test senaryolarını otomatik belirleyip uygulayabilirler.

ServisSoft: ServisSoft yapay zekâ tabanlı kestirimci bakım, dijital ikiz ve bulut tabanlı bakım yönetimi teknolojileriyle firmaların bakım-onarım ve üretim süreçlerini dijitalleştiren dijital bakım yönetim platformudur. Firmalar, ServisSoft ile üretimde kapasite artışı, personel yönetimi, bakım ve enerji tüketiminde ise verimlilik artışı sağlar.

Speedy Market: Toplama ve teslimat süreçlerini otonomize eden online market çözümü. Speedy Market uygulaması üzerinden verilen siparişler yüzde 100 otonom şekilde kullanıcı kapılarına kadar robotlar ile gönderilir, operasyonel maliyetler çok düşük olduğundan teslimat ücreti ve minimum sepet tutarı kriterleri olmadan kullanıcılar bu hizmetten faydalanabilmektedir.

Sportimec: Sportimec, kullanıcıların hayranı olduğu sporcuların gerçek hayat piyasa değerlerine endeksli tokenlarının akıllı kontratlar vasıtası ile arz edildiği, oyunlaştırdığı ve takas ettiği blok zincir tabanlı menajerlik oyunu platformudur. Kullanıcılar tokenların oyuncu performansına bağlı olarak oluşan piyasa değerine karşılık çeşitli ödül ve promosyonlar kazanırlar. Bu oyuncu tokenları oyuncu başka bir kulübe transfer olana kadar takas edebilir, saklanabilir, fantazi ve menajerlik oyununda kullanılabilir. Sportimec platformu yurt içi ve yurtdışı bir çok kulüp iş birliği ile oyunun kurallarını yeniden yazıyor.

SugAR Technology: SugAR Technology mimarlar ve müşterileri yapay zeka, 3D çizim ve AR teknolojilerinin kullanıldığı platformda bir araya getiren mühendislik uygulamasıdır. SugAR Technology ile mimarlar gerçek ürünlerin dijital ikizleri ile müşterilerine 5 dakika gibi hızlı bir süre içinde 3D çizim ve görselleştirme yapabilir, müşteriler ise özel tasarım konsept yaratma hizmetini uygun maliyetler ile mimarlardan satın alabilirler.

Visutate: Visutate, meditasyon ve zihinde canlandırma pratiklerini görsel ve dokunsal boyutlar ile zenginleştirerek kullanıcıyı deneyimin içine katan bir cep telefonu uygulamasıdır. Kullanıcılar bulundukları yeri Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi sayesinde büyüleyici ve etkileşimli bir ortama dönüştürerek; odaklanma, rahatlama, iyileşme ve kaliteli uykuya yönelik pratikler yaparken zihinsel sağlıklarını destekleyebilir ve bu becerileri geliştirerek hayatlarını dönüştürebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.