Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin fiyatı 7 ila 9 dolar aralığında olabilir

Paylaşılan yeni bir rapora göre ise Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin aylık fiyatı 7 ila 9 dolar aralığında olacak.
Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin fiyatı 7 ila 9 dolar aralığında olabilir

Netflix'in reklam destekli abonelik modeli iddialarının doğrulandığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Uzun süredir bu reklam destekli model üzerinde çalışan Netflix'in kısa süre içinde bu modeli kullanıma sunması bekleniyor.

Bloomberg tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre ise Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin aylık fiyatı 7 ila 9 dolar aralığında olacak. Söz konusu 7 - 9 dolarlık tahmininin reklam destekli abonelik modelinin ABD'deki fiyatı olacağını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Netflix, şu an için 3 farklı abonelik seçeneği sunuyor. Bu aboneliklerin aylık fiyatları ise Basic abonelik için 9.99, Standard için 15.49 ve Premium için ise 19.99 dolar. Önemli bir fiyat avantajı sunması beklenen reklam destekli abonelik modelinin 7 veya 8 dolar fiyat etiketi ile karşımıza çıkması sürpriz olmayacaktır.

Netflix'in ülkemizdeki fiyatları ise Basic için 37.99, Standard için 57.99 ve Premium için ise 77.99 TL. Netflix'in dolar kurunun yüksekliği nedeniyle ülkemiz için yerel fiyatlandırma uyguladığını da ekleyelim. Ülkemizdeki fiyatlara baktığımızda ise şirketin, dolar kurunu ortalama olarak 3.8 olarak belirlediğini görüyoruz.

Türkiye fiyatı 26 ila 30 dolar aralığında olabilir

Doları 3.8 olarak aldığımızda ise Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin ülkemizdeki fiyatının 26 ila 30 TL aralığında olabileceğini belirtelim. Netflix'in reklam destekli abonelik modelinde bazı içerikler reklamsız olabileceğini de geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre Netflix, reklam destekli abonelik modelinde 1 saat uzunluğundaki içerik için 4 dakikalık reklam yayınlayacak. Netflix'in reklam destekli abonelik modelinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir bilgi bulunmasa da çeşitli raporlar, yeni abonelik modelinin yılın son çeyreğinde karşımıza çıkabileceğini belirtiyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.