Meta ve Jio, WhatsApp'tan online market alışverişi yapılabilmesi için iş birliğine gitti

Jio Platforms, günümüzün en popüler iletişim uygulaması olan WhatsApp ile önemli bir iş birliğine imza attı.
Meta ve Jio, WhatsApp'tan online market alışverişi yapılabilmesi için iş birliğine gitti

Aldığı yatırımlar ile adından söz ettiren Hindistan merkezli GSM operatörü Jio Platforms'u geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Jio Platforms, günümüzün en popüler iletişim uygulaması olan WhatsApp ile önemli bir iş birliğine imza attı.

Yaklaşık iki yıl önce Jio Platforms'un online market alışverişi platformu olan JioMart'ın WhatsApp ile entegre bir şekilde çalışabilmek adına testlere başladığı duyurulmuştu. İki yılın ardından WhatsApp ile önemli bir iş birliği gerçekleştiren Jio Platforms, alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.

Jio Platforms ve WhatsApp işe birliği sayesinde JioMart kullanıcıları, market alışverişlerini WhatsApp üzerinden gerçekleştirebilecek. Jio Platforms ve WhatsApp tarafından aktarılan bilgilere göre JioMart'un tüm kataloğu WhatsApp üzerinden ulaşılabilir durumda.

Yapılacak olan alışverişlerin ödemeleri de WhatsApp üzerinden gerçekleşebiliyor. Kısacası JioMart kullanıcıları, WhatsApp'tan çıkmalarına gerek kalmadan tüm alışverişlerini platform üzerinden gerçekleştirebilecekler. Söz konusu özelliğin şu an için sadece Hindistan'da bulunan kullanıcılar için aktif durumda olduğunu da ekleyelim. 

Jio Platforms'un WhatsApp ile iş birliğine gitmesinin ana nedeni ise platformun Hindistan'da oldukça popüler olması. Edindiğimiz bilgilere göre WhatsApp, Hindistan'da her ay 500 milyon kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. WhatsApp'ın çatı şirketi konumunda yer alan Meta'nın Jio Platforms'un hissedarları arasında yer aldığını da hatırlatalım.

Özellikle ödeme konusunda yaptığı çalışmalar ile birlikte elini güçlendiren WhatsApp'ın gelecekte online alışverişler konusunda söz sahibi olabileceğini söylemek de yanlış olmayacaktır. Hindistan'da başlayan bu trendin diğer ülkelere gelip gelmeyeceğini ise zaman gösterecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.