Toplam 290 milyon dolar yatırım alan gayrimenkul teknolojisi girişimi Reali kapanıyor

Ev alım ve satımını dijitalleştiren gayrimenkul ve fintech platformu Reali, 9 Eylül'de faaliyet göstermeyi bırakacak ve çalışanlarının çoğunu işten çıkaracak.
Toplam 290 milyon dolar yatırım alan gayrimenkul teknolojisi girişimi Reali kapanıyor

Ev alım ve satımını dijitalleştiren gayrimenkul ve fintech platformu Reali, operasyonlarını durdurmaya karar verdiğini açıkladı. Şirket, 9 Eylül'de faaliyet göstermeyi bırakacak ve çalışanlarının çoğunu işten çıkaracak. Reali'nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Amit Haller, zorlu gayrimenkul ve finansal piyasa koşulları ile elverişsiz sermaye artırım ortamının, operasyonları durdurma kararı almalarına yol açtığını açıkladı.

Paylaşılan bilgilere göre Reali, aktif gayrimenkul işlemlerini yıl sonuna kadar küçük bir çalışan ekibi ile desteklenmeye devam edecek. Reali'nin ipotek oluşturma, tapu ve emanet ve enerji satın alma dahil olmak üzere işinin belirli bölümlerini satın almakla ilgilendiğini ifade eden şirketlerle de devam eden görüşmelerde bulunduğu belirtildi. 

Reali'nin CEO'su Tyler Baldwin, ev sahiplerini memnun eden inanılmaz bir altı yıl geçirdiklerini söyledi; ev sahibi olma yolculuklarında Reali'ye güvenen binlerce ev sahibine, Reali ekibine, yatırımcılara ve kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

Reali, 2016 yılında hayata geçirilmişti. Ev alıcılarına ve satıcılara tek bir entegre platformda hizmet veren platform, bunu yaparken teknolojiden ve güvenilir emlak uzmanlarından yararlanıyordu. Şirket, alternatif finansman çözümleri ile alım satım sürecindeki karmaşıklığı da ortadan kaldırmayı hedefliyordu. Reali'de müşteriler, tek bir koordineli işlemde alım satım gerçekleştirebiliyordu.

Reali, kurulduğu günden bugüne kadar toplamda 290 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket, son olarak geçtiğimiz yıl Zeev Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 100 milyon dolar yatırım aldı. 140'tan fazla çalışanı bulunan Reali yaptığı basın açıklamasında, ekibinin bir kısmının yıl sonuna kadar aktif gayrimenkul işlemlerini desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.