Kripto yatırımcılarının yaklaşık yüzde 15'i, kripto getirilerini birincil gelir kaynağı olarak görüyor

Kripto pazarı geçtiğimiz temmuz ayı itibarıyla 1,76 trilyon dolara ulaşmış durumda. Vaziyet böyle olunca güncel kripto istatistikleri de merak konusu haline dönüşüyor. 
Kripto yatırımcılarının yaklaşık yüzde 15'i, kripto getirilerini birincil gelir kaynağı olarak görüyor

Her teknolojik gelişmede olduğu gibi bir süre önce hayatımızda olmayan, ancak son dönemin en önemli gerçekliklerinden biri haline dönüşen kripto paralar, transferleri doğrulamak, bireysel token mülkiyet kayıtlarını güvence altına almak için bir blockchain tarafından desteklenen, merkezi olmayan bir dijital para birimi olarak tanımlanıyor. 

Satoshi Nakamoto tarafından Bitcoin'in piyasaya sürülmesi, hiç şüphesiz kripto para kavramının da vücut bulmasına ön ayak oldu. Bitcoin meraklıları para biriminin genel geçer bir şekilde kabul edilmesini sağlamak istedi. Bu süreçte birçoğumuzun yakından bildiği meşhur pizza olayı yaşandı. Laszlo Hanyecz, bir pizza için 10 bin Bitcoin ödedi ve o pizzanın değeri şu anda 210 milyon dolardan fazla. Kısacası Bitcoin, kimsenin kabul etmediği, karşılığı neredeyse olmayan bir birim iken daha sonra milyonları zengin etti. Bir dönem kara para aklamanın yanı sıra dark web ile de özdeşleşen Bitcoin, kripto para birimlerine olan ilginin artmasıyla kendi yolunu çizdi. Tabii ki Bitcoin'den sonra yeni kripto para birimleri de oluşmaya başladı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.