eBay, oyun kartları için online pazar yeri TCGplayer'ı 295 milyon dolara satın alıyor

Söz konusu anlaşmanın, 295 milyon dolar civarında olacağı belirtilirken 2023 yılının sonunda kapanacağı bilgisi paylaşıldı.
eBay, oyun kartları için online pazar yeri TCGplayer'ı 295 milyon dolara satın alıyor

eBay tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, oyun kartları için online pazar yeri olarak faaliyet gösteren TCGplayer'ı satın almak için anlaşmalara başladı. Söz konusu anlaşmanın, 295 milyon dolar civarında olacağı belirtilirken 2023 yılının sonunda kapanacağı bilgisi de paylaşıldı. İki şirket arasındaki satın alma anlaşması geleneksel kapanış koşullarına tabi olacak.

Şirket, bu satın alma ile odak kategori stratejisini tamamladığını ve şirketin oyun kartı meraklılarına olan bağlılığını artırdığını söylüyor. Anlaşmanın, eBay'e sipariş karşılama ve alışveriş sepeti optimizasyonu gibi stratejik çok kanallı yetenekler sağlayacağı iddia ediliyor. 

TCGplayer, Pokémon, Yu-Gi-Oh! gibi oyun kartları takası için popüler bir alım satım platformu olarak hizmet veriyor. Koleksiyon alanında oyun kartları ticareti konusunda uzmanlaşmış bir dijital medya şirketi olarak kurulan TCGplayer, koleksiyon endüstrisindeki alıcılar ve satıcılar için faydalı olan robotik otomasyon gibi uygulamalar, veri yönetimi araçları ve teknolojileri geliştirerek binlerce hobi mağazasını ve online satıcıyı dünya çapındaki müşteriler ve koleksiyoncularla bir araya getiriyor. 

600'den fazla kişilik ekibiyle faaliyet gösteren TCGplayer, satın almanın ardından otonom olarak çalışmaya devam edecek. TCGplayer kurucusu ve CEO'su Chedy Hampson yaptığı açıklamada, satın almanın şirkete eBay'in endüstri deneyiminden ve kaynaklarından yararlanma şansı vereceğini ve TCGplayer bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

eBay, son dönemde oyun kartları ile ilgili alana odaklanmış durumda. Şirket, bu kapsamda geçtiğimiz aylarda kartları denetleyen ve derecelendiren üçüncü taraf bir şirket olan Professional Sports Authenticator ile ortaklık kurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.