2019 yılında kapanan MoviePass, 5 Eylül'de geri dönüyor

MoviePass, 3 yıllık sessizliğin ardından geri dönüyor. MoviePass tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 5 Eylül tarihinde tekrar hizmet vermeye başlayacak.
2019 yılında kapanan MoviePass, 5 Eylül'de geri dönüyor

Sinema ile abonelik modelini birleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan MoviePass'i geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere aktarmıştık. Kısa zaman içinde büyük bir kitleye ulaşan fakat sonrasında aynı hızda düşüş yaşamaya başlayan girişim, 2019 yılında hizmetlerini sonlandıracağını duyurmuştu.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre MoviePass, 3 yıllık sessizliğin ardından geri dönüyor. MoviePass tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 5 Eylül tarihinde tekrar hizmet vermeye başlayacak. İlk etapta Beta olarak kullanıcılara sunulacak olan MoviePass, aylık 10, 20 ve 30 dolarlık farklı abonelik seçeneklerine sahip olacak.

Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan MoviePass, sattığı abonelikler ile kullanıcılarına sinema gitme hakları sunuyor. Yerli bir girişim olan Sinemia'nın da benzer bir model ile birlikte ülkemizde hizmet verdiğini de hatırlatalım. Sinemia da tıpkı MoviePass gibi 2019 yılında kapanma kararı almıştı.

Şu an için hangi abonelik seçeneğinin ayda kaç kere sinemaya gitme hakkı sunduğu konusunda ise net bir bilgi yok. Geçtiğimiz yıllarda sunulan abonelikler ile bir ay boyunca sınırsız sinemaya gitme hakkı da sunuluyordu. MoviePass tarafından aktarılan bilgilere göre Beta süresi boyunca kullanıcılara sınırsız sinemaya gitme seçeneği sunulmayacak.

MoviePass'in paylaştığı bir diğer önemli bilgil ise yapılan iş birlikleri ile ilgili. MoviePass'in aktardığı bilgilere göre şirket, ABD'deki sinemaların yüzde 25'i ile anlaşma sağlamış durumda. Kullanıcılar, Beta kapsamında şirketin anlaşmalı olduğu sinemaları kullanabilecekler.

Bu seçeneğin ilerlerleyen dönemlerde yeni bir abonelik modeli olarak MoviePass'e eklenmesi bekleniyor. MoviePass'in beta sürecinin davetiye modeli ile çalışacağını ve kullanıcıların diledikleri 10 kişiyi MoviePass Beta'sına davet edebileceklerini de ekleyelim. MoviePass'in başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.