Sağlık girişimi CureApp Carlyle’dan 51,4 milyon dolar yatırım aldı

CureApp, dijital tedavi uygulamalarının araştırıyor ve geliştiriyor. Şirket, alkol bağımlılığı, meme kanseri ve kronik kalp yetmezliği üzerine çalışıyor.
Sağlık girişimi CureApp Carlyle’dan 51,4 milyon dolar yatırım aldı

Japon sağlık girişimi CureApp Carlyle’dan 51,4 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 98 milyon dolara yükseldi. Şirket Carlyle bu yatırım sayesinde şirketin azınlık hissesine sahip oldu. Şirket, yeni gelen yatırımı hipertansiyon tedavisi için reçeteli DTx uygulamasını piyasaya sürmek için kullanacak. 

Aynı zamanda doktor olan girişimci Kohta Satake tarafından kurulan şirket, 2014'ten beri faaliyet gösteriyor. CureApp, dijital tedavi uygulamalarının araştırıyor ve geliştiriyor. Şirket, alkol bağımlılığı, meme kanseri ve kronik kalp yetmezliği üzerine çalışıyor. Cure App Nisan ayında kardiyovasküler ve serebrovasküler hastalıklara yakalanma riskini yüzde 10,7 oranında azalttığı tespit edilen hipertansiyon DTx uygulaması için onay aldı. İki sene önce de sigara bırakma tedavisi uygulaması için izin çıkmıştı. Dünya genelinde DTx pazarının 2027 yılına kadar 13,8 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 

Bu yatırım 2022'nin üçüncü çeyreğinde yapılan önemli yatırımlardan biri. Covid-19 pandemisinden dolayı dünya genelinde toplam ölüm sayısının yaklaşık 7 milyon kişiye yaklaştığı biliniyor. Bu, dünya genelinde yaşanan en büyük sağlık kaynaklı sosyo-ekonomik kriz olarak tanımlandı. Sağlık sektörünün birçok alanı dijital platformlara taşındı. Bu platformlar, özellikle Covid-19 pandemisi esnasında hastalığın tespitinde, tedavi süreci ve sonrasında hastaların sağlıklı ve doğru hizmet görmesinde önemli rol oynadı. Özellikle 2021 yılında yapılan yatırımlar dikkat çekmeye başladı. 59 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştı.

Webrazzi Insights bölümünde "2022'nin ilk çeyreğinde dijital sağlık platformları arasından 6 unicorn çıktı" başlıklı yazıda 2022'nin ilk çeyreğinde dijital sağlık alanına yapılan yatırımlar geçen senenin ilk çeyreğine göre yüzde 36 düşerek 10,4 milyar dolara gerilediği ortaya konuldu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.