Klinik denetim platformu Motivo Health 14 milyon dolar yatırım aldı

Motive, temelde terapistlerin lisans almaları için denetim ve koordinasyonu sağlıyor. Böylece lisans alma sürecinin maliyetlerini azaltıyor ve saatlerce takip gerektiren süreci kısaltıyor. 
Klinik denetim platformu Motivo Health 14 milyon dolar yatırım aldı

Klinik denetim platformu Motivo Health 14 milyon dolar yatırım aldı. 14 milyon dolarlık yatırım turuna Cox Enterprises liderliğinde gerçekleştirildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna SteelSky Ventures ve Great Oaks Venture Capita katıldı. Şirket, Aralık 2019'da yine Cox Enterprises tarafından yönetilen 2,2 milyon dolarlık tohum yatırım almıştı. 

2017 yılında kurulan girişim, terapist Rachel McCrickard tarafından kuruldu. McCrickard işle ilgili yaşadığı problemden ilham alarak bu işe başladı. Motive, temelde terapistlerin lisans almaları için denetim ve koordinasyonu sağlıyor. Böylece lisans alma sürecinin maliyetlerini azaltıyor ve saatlerce takip gerektiren süreci kısaltıyor. Kullanıcılar; eyalete, lisans türüne ve uzmanlık alanına göre filtreleniyor. Ardından ücretsiz tanıtım görüşmesi için süpervizörlerle eşleşiyor. Daha sonra süpervizyon oturumları başlatılıyor. 

Bu alanda yapılan yatırımlar arasında geçen Temmuz ayında HealthQuad liderliğinde gerçekleştirilen 20 milyon dolarlık yatırım dikkat çekti. HealthQuad, B Serisi yatırım turunda sohbet robotu girişimi Wysa yatırım yaptı. 

Aynı ay içinde online terapi hizmeti veren Sensible Care 13 milyon dolar yatırım aldı.13 milyon dolarlık yeni yatırım, Volition Capital liderliğinde gerçekleşti. A Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Skyline Investors vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı hizmet alanını genişletmek için kullanacak. 2017 yılında kurulan ABD merkezli şirket, sanal terapi ve psikiyatri hizmetleri sunuyor. Paul Kim tarafından kurulan şirket, odağına çocuk ve çiftleri alıyor. Ayrıca depresyon tedavileri etkili olmadığında kullanılan transkraniyal manyetik stimülasyon hizmeti veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.