2030 yılına kadar fitness uygulamaları pazarının 30,63 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

Yapay zeka, makine öğrenimi gibi teknolojiler kullanan uygulamalar, temelde egzersiz, kilo verme, diyet, beslenme ve aktivite takibi konularına odaklanıyor. Kullanıcılar 18-64 yaş arasında değişiyor.
2030 yılına kadar fitness uygulamaları pazarının 30,63 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

Covid-19 pandemisi dünyayı değiştirdi. Spor, sinema, tiyatro, okul, ofisler kapatıldı. Bu dönemde uygulanan karantinalar nedeniyle deyim yerindeyse 'dünya eve kapandı!" Bu da insanların kas aktivitesini minimum düzeye indirdi. Birçok insan bu hareketsizliği tersine çevirmek, sağlıklı kalmak, spor rutinlerine devam edebilmek adına alternatif yöntem arayışına girerek dijital koç yani fitness uygulamalarına yöneldi. Bu ilgi nedeniyle 2020'nin ilk çeyreğinde sağlık ve fitness uygulamaları 593 milyon kez indirildi. Aynı yıl Fitness uygulamaları kullanıcı sayısı yüzde 45 arttı. Uzmanlar kişiye özel online eğitimlerin salgın sonrası kalıcı olması bekliyor. Rakamlar da bu tahmini destekler yönde... 

Straits Research'ün yaptığı Fitness App Market'in raporuna göre 2030 yılına kadar fitness uygulamaları pazarının 30,63 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 2021 yılında değeri yaklaşık 7 milyar dolar olan sektörünün yüzde 20,5 büyüyeceği öngörülüyor. Fitness uygulamalarına yönelimi Covid-19 pandemisinin karantina uygulamalarında artarken kişiye özel online eğitimlerin salgın sonrası kalıcı olması bekleniyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.