Mantar ve bitki bazlı malzemelerden deri alternatifi kumaş üreticisi Mycel, 10 milyon dolar yatırım aldı

Mycel, 2020 yılında eski Hyundai Motor çalışanları Sah, Sungwon Kim ve Yunggon Park tarafından kuruldu. Mantarların gövdesinde bulunan beyaz ipliksi doku olarak tanımlanan miselyum bazlı deri ürünleri üretiyor.
Mantar ve bitki bazlı malzemelerden deri alternatifi kumaş üreticisi Mycel, 10 milyon dolar yatırım aldı

Mantar ve bitki bazlı malzemelerden deri alternatifi kumaş üreticisi Mycel 10 milyon dolar yatırım aldı. Güney Kore merkezli şirketin yatırım turuna Korea Development Bank, Industrial Bank of Korea, Hyundai Motor’s Zero 1 Fund, Stone Bridge, We Ventures ve Spring Camp katıldı. Şirketin değeri 40 milyon dolara yükseldi. Yeni gelen yatırımı yeni üretim merkezi kurmak için kullanacağını açıkladı. 

Mycel, 2020 yılında eski Hyundai Motor çalışanları Sah, Sungwon Kim ve Yunggon Park tarafından kuruldu. Mantarların gövdesinde bulunan beyaz ipliksi doku olarak tanımlanan miselyum bazlı deri ürünleri üretiyor. Bu madde selülozu parçalayarak içindeki şeker ve proteini yeniden düzenliyor. Mycel, gelecek sene ürettikleri sürdürülebilir kumaşları nihai üretimine başlayarak pazara sunulmasını planlıyor. Ayrıca aynı yıl Singapur pazarına açılmayı hedefliyor. Hali hazırda şirketin kozmetik firmalarıyla görüşmeye başladıkları belirtildi. 

Yeni nesil kumaş yani vegan deri alternatifi sektörünün 2026 yılına kadar yaklaşık 2,2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Dünyaca ünlü modacılar, modanın sürdürülebilir olma çabalarını desteklemekten heyecan duyduklarını belirtiyor. Vegan deri alternatiflerinin potansiyeline inandığını dile getiriyor. 

Bu noktada Mycel bu alanda faaliyet gösteren ve yatırımcıların dikkatini çeken tek şirket değil. Geçen Ocak ayında mantar bazlı deri alternatifi üreten ABD merkezli girişim MycoWorks, 125 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, 2021’de Hermès ile ortaklık kurmuştu. Bir diğer şirket Bolt Threads ise Eylül 2021'de 1,15 milyar değerlemeyle 253 milyon dolar yatırım aldığı haberiyle gündeme geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.