Petopy, tohum yatırım turunu 3 milyon dolar değerleme ile kapattı

Yatırım turuna VLMedia’nın liderlik ederken, 3 melek yatırımcının da tura katılım gösterdiği açıklandı.
Petopy, tohum yatırım turunu 3 milyon dolar değerleme ile kapattı

Evcil hayvan sahiplerine sağlık, bakım ve online danışmanlık hizmetleri sağlayan Petopy, 3 milyon dolar değerleme ile tohum yatırım turunu kapattı. Yatırım turuna VLMedia’nın liderlik ederken, 3 melek yatırımcının da tura katılım gösterdiği açıklandı.

Bu noktada VLMedia’nın Ankara merkezli toplam 150 milyon indirmeye sahip mobil uygulamalar ve oyunlar geliştiren başarılı mobil teknoloji şirketi olduğunu hatırlatalım.

Girişimin faaliyet alanı

Petopy mobil uygulaması, evcil hayvan sahiplerinin veteriner hekimlerle canlı video görüşme yaparak danışmanlık alabilmesini sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar, rutin aşılar, tırnak kesimi, mikroçip ve kimliklendirme uygulamaları için veteriner hekimlerden evde sağlık ve bakım hizmetleri alabiliyor.

Petopy, Scotty ve BiSU’nun erken aşamalarında birlikte çalışan kurucu ekibe sahip. Girişim, Bekir Genç, Hazar Utku Özay,Tuğrul Çiltaş ve Nuran Şükran Pakdemirli tarafından 2021’de kuruldu. Kasım 2021’de kullanıcılara hizmet vermeye başlayan Petopy, kısa sürede 15 binden fazla evcil hayvan sahibine hizmet sağladı.

Gelecek planları

Şirket kurucu ortaklarından Tuğrul Çiltaş bu yeni yatırımı, Petopy’nin Yunanistan ve İspanya’da hizmet vermeye başlaması ve abonelik bazlı yeni servislerin geliştirilmesi için kullanacaklarını belirtti.

Yeni yatırımla birlikte şirket merkezini Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark’a taşıyan Petopy, Türkiye ve Avrupa'da genişleme planları için ekibini ve iş hacmini büyütmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.