Yılın ikinci çeyreğinde 4 bin 467 araç teslim eden Rivian, 1,71 milyar dolar zarar etti

Yıl sonuna kadar toplamda 25 bin elektrikli araç teslim etmeyi hedefleyen girişim, 2022 yılı sonunda toplamda 5,45 milyar dolar zarar etmeyi beklediğini açıkladı.
Yılın ikinci çeyreğinde 4 bin 467 araç teslim eden Rivian, 1,71 milyar dolar zarar etti

Tesla'nın en önemli rakipleri arasında bulunan ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian'dan geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere bahsetmiştik. Yılın ikinci çeyrek finansal sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Rivian, yıl sonu zarar tahminini değiştirdi.

Yılın ikinci çeyreğinde toplamda 4 bin 467 araç teslim eden Rivian, 1,71 milyar dolar net zarar açıkladı. Yıl sonuna kadar ise toplamda 25 bin elektrikli araç teslim etmeyi hedefleyen girişim, 2022 yılı sonunda toplamda 5,45 milyar dolar zarar etmeyi beklediğini açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda da konu ile ilgili paylaşımlarda bulunan Rivian, 2022 yılında 4,75 milyar dolar zarar edeceğini öngörüyordu. Kısacası Rivian, kötü gidişat nedeniyle yıl sonu zarar beklentisini 700 milyon dolar artırmış oldu. Rivian tarafından aktarılan bilgilere göre bu durumun ana nedenleri ise tedarik zincirindeki sorunlar ve ham madde fiyatlarındaki artış.

Rivian, ikinci çeyrek sonuçları ile birlikte yılın ilk yarısında toplamda 5 bin 694 elektrikli araç teslimatı gerçekleştirmiş oldu. Bu araçlar arasında ise hem firmanın R1T ve R1S modelleri hem de Amazon için geliştirilen teslimat kamyonları yer alıyor.

İkinci çeyrek finansal sonuçlarına baktığımızda Rivian'ın tahmin edilenden daha fazla gelir elde ettiğini de görüyoruz. Rivian, yılın ikinci çeyreğinde 364 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı. Analistlerin daha önceki tahminlerine göre Rivian'ın 338 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyordu.

Rivian zarar beklentisini yukarı çekse de firmanın araçları için büyük bir talep oluşmaya devam ediyor. Paylaşılan bilgilere göre Rivian'ın araçları için oluşan ön talep, Haziran ayında 98 bini aşmış durumda. Rivian'ın bir sonraki çeyrekte neler yapabileceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.