Cep uyduları geliştiren yerli girişim: Hello Space

Cep uydusu üreterek şirketlere nesnelerin interneti teknolojisiyle uçtan uca veri hizmeti sunma hedefi ile yola çıkan girişim, şu an için 20 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Cep uyduları geliştiren yerli girişim: Hello Space

Cep uydularına odaklanan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Hello Space'in ilk uydusu olan İstanbul’u uzaya göndermeye hazırlandığını geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise Hello Space girişimine yakından bakıyoruz.

Geçtiğimiz Mayıs ayında faaliyet göstermeye başlayan Hello Space, Zafer Şen ve Muzaffer Duysal tarafından Ankara'da kuruldu. Cep uydusu üreterek şirketlere nesnelerin interneti teknolojisiyle uçtan uca veri hizmeti sunma hedefi ile yola çıkan girişim, şu an için 20 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Hello Space geçtiğimiz Mayıs ayında faaliyete geçmiş olsa da, şirketin ilk cep uydusu olan "İstanbul" Ocak ayından beri geliştiriliyor. Hello Space tarafından geliştirilen "İstanbul" cep uydusu, önümüzdeki Şubat ayında SpaceX Falcon 9 Roketi ile birlikte uzaya gönderilecek.

50'den fazla uyduyu uzaya gönderecek

İstanbul'un ardından daha fazla cep uydusu üzerinde çalışacak olan Hello Space'in ilerleyen dönemde 50'den fazla uyduyu uzaya göndermeyi hedeflediğini de ekleyelim. 50'den fazla cep uydu ile birlikte cep uydularından bir takım ağı oluşturacak olan Hello Space, tüm dünyayı kapsama alanına alarak uydu üzerinden veri hizmeti sunacak.

Hello Space tarafından sağlanacak olan veri hizmetinin nesnelerin interneti teknolojisi ile birlikte kullanılacağını da ekleyelim. Cep uyduları üzerinden sunulan veri hizmeti konum, sıcaklık ve nabız gibi pek çok verinin yer istasyonlarından bulut sistemine aktarılması ile sağlanıyor.

Bu veri hizmeti üzerinden görüntü ve ses aktarılamadığını da paylaşalım. Hem donanım hem de yazılımını ülkemizde geliştiren Hello Space, şu ana kadar herhangi bir yatırım almadı. Nesnelerin interneti alanında hizmet sunan dijital tarım, lojistik, enerji şirketleri gibi şirketlere hizmet sağlayacak olan Hello Space, yıllık veya aylık abonelikler üzerinden ise gelir elde edecek.

Hello Space firmasının temel hedefi ise sadece Türkiye’de değil, dünya çapında nesnelerin interneti üzerinden veri hizmetinin herkes tarafından daha etkin ve daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.