A101 marketler zincirinin dijital banka kurmasına izin verildi

A101'in T.O.M. Katılım Bankası A.Ş.’nin kurulması için yaptığı başvuru Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylandı.
A101 marketler zincirinin dijital banka kurmasına izin verildi

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre A101 marketler zincirinin dijital banka kurmasına izin verildi. A101'in T.O.M. Katılım Bankası A.Ş.’nin kurulması için yaptığı başvuru Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylandı.

Söz konusu kararla A101 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın ve A101’in CFO'su Can Ersöz ile Ali Taha Aydın, Erhan Bostan ve Tolga Akar’ın dijital banka kurmasına izin verilmiş oldu. T.O.M. Katılım Bankası A.Ş. ismiyle kurulacak dijital bankanın kuruluş sermayesinin 1,5 milyar TL olacağı açıklandı.

Söz konusu kararda şu ifadeler yer aldı:

Kurul Başkanlığının 03.08.2022 tarihli gündem yazısı ekinde gönderilen 02.08.2022 tarih ve E-43890421-101.01.01-57318 sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

Bankaların izne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine ilişkin Yönetmeliğin (Yönetmelik) 4 üncü maddesi ve Dijital Bankaların Faaliyet Esasları İle Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmeliğin (Dijital Banka Yönetmeliği) 11 inci maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik anılan maddelerde yer verilen yetki çerçevesinde, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 7 nci ve 8 inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, Kanunun 6 ncı maddesi uyarınca, Dijital Banka Yönetmeliğinde dijital bankalar için belirtilen faaliyet esaslarına uygun olarak faaliyet göstermek ve faaliyet izni başvurusunu bu çerçevede yapmak üzere, kurucu ortaklar Ahmet Yaşar AYDIN, Ali Taha AYDIN, Can ERSÖZ, Erhan BOSTAN ve Tolga AKAR tarafından Türkiye'de 1.500.000.000 TL kuruluş sermayeli "T.O.M. Katılım Bankası A.Ş." unvanlı bir (dijital) katılım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir.

Konuyla ilgili şirket tarafından henüz resmi bir açıklama paylaşılmamış olsa da bu karar oldukça ilgili çekici. Zira bir market zincirinin dijital bankacılığa adım atması, ülkemiz internet ekosistemi için kayda değer bir hamle. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça size aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.