2022 dijital pazarlama trendlerinde öne çıkanlar: metaverse marketing, sanal etkinlikler ve daha fazlası

Lüks tüketim markaları Metaverse'te kendi alanlarını sahiplenmeye çalışırken, sanal etkinlikler dünyanın her yerinden takipçileri birer topluluk üyesine dönüştüyor. NFT koleksiyonları ve Discord sunucuları ise topluluk yaratmanın merkezi haline geliyor.
2022 dijital pazarlama trendlerinde öne çıkanlar: metaverse marketing, sanal etkinlikler ve daha fazlası

2022'nin pazarlama ortamına baktığımızda metaverse'ün, metaverse ile birlikte AR ve VR teknolojilerinin, sanal etkinliklerin ve topluluk odaklı pazarlamanın yıldızının parladığını görüyoruz. Büyük lüks tüketim markaları Metaverse'te kendi alanlarını sahiplenmeye çalışırken, sanal etkinlikler dünyanın her yerinden takipçileri birer topluluk üyesine dönüştüyor. NFT koleksiyonları ve Discord sunucuları ise topluluk yaratmanın, yaratılan toplulukla birlikte üretmenin merkezi haline geliyor. Pazarlamanın bu yeni alanlarını mercek altına alalım. 

Sanal etkinlikler

2020 yılı boyunca insanlığı etkisi altına alan pandemi, uzun karantina süreçleriyle birlikte sosyalleşmenin ve potansiyel müşteri edinmenin yeni bir yolu hayatımıza girdi: sanal etkinlikler. Zoom başta olmak üzere video arama araçları büyüme oranlarıyla dikkat çekerken, sanal etkinlik platformları da bu büyümeden nasibini aldı. Online etkinlik servisleri pandemi süresince 3 ayda 30 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Sanal etkinliklerin kendini Decentraland, Roblox ve Fortnite'da düzenlenmeye başlaması, kripto ve NFT pazarındaki hareketlilikle buluşunca 2022'nin gözdesi Metaverse pazarlaması oldu. 2022'nin ilk çeyreğinde Metaverse NFT'leri pazara liderlik etmesi boşuna değil. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.