Walmart, kendi dijital yayın platformunu oluşturmak istiyor

Kaynaklar, Walmart'ın Paramount, Disney ve Comcast gibi büyük medya şirketleriyle görüşmeler yaptığını söylüyor. 
Walmart, kendi dijital yayın platformunu oluşturmak istiyor

The New York Times'a göre Walmart, üyelik paketi Walmart+'a yeni bir hizmet eklemek istiyor ve şirketin bu kapsamda dijital yayın platformu oluşturmakla ilgilendiği belirtiliyor. Kaynaklar, Walmart'ın Paramount, Disney ve Comcast gibi büyük medya şirketleriyle görüşmeler yaptığını söylüyor. 

Walmart'ın en önemli rakiplerinden biri Amazon. Ülkemizde de Prime hizmet sunan Amazon'un aynı zamanda Prime Video adlı bir dijital yayın platformu mevcut. Walmart'ın bu hamlesiyle, özellikle Amazon ile olarak rekabetinde daha fazla söz sahibi olmak istediğini anlıyoruz. 

Walmart, aslında son yıllarda eğlence sektörüne dahil olabilmek için bazı hamleler gerçekleştirdi. Vudu'yu 2010'da tamamen satın aldı, ardından bu hizmeti 2020'de Fandango'ya sattı. Walmart, Vudu'yu 10 yıl boyunca boş yere elinde tuttu, zira hizmetle ilişkili herhangi bir şey yapmadı. Kimi zaman Walmart'ın kendi platformu üzerinde çalıştığı söylentileri etrafta dolaştı, ancak bununla ilgili bir açıklama yapılmadı. Zaman içinde Redbox ve diğer yayın şirketleriyle anlaşmalar da yaptı. Walmart, interaktif bir video şirketi olan Eko'ya da yatırım yapmıştı.

Walmart, yıllık 98 dolarlık bir üyelik sistemi sunuyor. Eğer dijital yayın platformu hayata geçirilirse, platformun bu üyelik sistemine dahil edileceği belirtiliyor. 

Walmart'ın diğer akış hizmetleriyle rekabet etmek yerine kullanıcıların bunlara abone olmasına yardımcı olan bir hizmete yönelebileceği de söylentiler arasında. Ancak şirketten konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.