Elon Musk, yaklaşık 7 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Elon Musk, SEC'e yaptığı bildirime göre Tesla'nın 6,88 milyar dolar değerinde 7.92 milyon hissesini sattı.
Elon Musk, yaklaşık 7 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Elon Musk, son dönemde adını daha sık duymaya başladığımız isimlerden biri. Bunun en önemli nedeni ise Musk'ın rafa kalkan Twitter satın alımı nedeniyle şirketle yaşadığı gerginlik. Hatta öyle ki Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın Twitter'ın günlük yüzde 5'ten az sahte veya spam kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasını istemiş ve onu adeta düelloya davet etmişti.

Elon Musk, şimdi ise Twitter'dan bağımsız bir haberle karşımıza çıkıyor. Elon Musk, SEC'e yaptığı bildirime göre Tesla'nın 6,88 milyar dolar değerinde 7.92 milyon hissesini sattı. Hisse satım işlemleri, Tesla'nın 4 Ağustos'ta yaptığı 2022 yıllık hissedar toplantısının ardından, 5 ve 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti.

Elon Musk, geçtiğimiz nisan ayında da yaklaşık 8,5 milyar dolar değerinde 9,6 milyon hisseyi elden çıkarmış ve bunun ardından bu sene yeniden hisse satmayı düşünmediğini açıklamıştı. Söylentiler Musk'ın Twitter satın alımını gerçekleştirmek zorunda kalabileceği için hisseleri sattığı yönünde, zaten Musk'ın açıklamasından sonra hisse satışına yönelmesi de aslında bunu gösteriyor. Bu noktada Elon Musk'ın kişiliğinin pek de alışıldık olmadığını hatırlamakta fayda var, zira kendisi kimi zaman aldığı kararların veya söylemlerinin tersini yapabiliyor.

Tesla'nın hisseleri, geçen yılın sonlarında Musk'ın 16 milyar dolardan fazla hisseyi devretmesiyle düşmüştü. Tesla hisseleri satıştan sonra yüzde 2,44 düştü, ancak nispeten yatay işlem gören hisselerin, henüz söz konusu satışın etkisinde olmadığı iddia ediliyor. 

Elon Musk'ın Twitter davasının nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.