Yemek sosyal medyası tarifist, B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldı

Yemek tariflerine ulaşmayı ve paylaşmayı kolaylaştıran yemek sosyal medyası tarifist, B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldığını açıkladı.
Yemek sosyal medyası tarifist, B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldı

Yemek tariflerine ulaşmayı ve paylaşmayı kolaylaştıran ve eğlenceli kılan yemek sosyal medyası tarifist, 2021 yılında kuruldu. tarifist, yemek tarifleri aramak ve paylaşmak isteyen kullanıcılar ile yemek dikeyinde hizmet ve ürün sağlayan şirketleri bir araya getirmeyi hedefliyor. Şirket, şimdi ise B4YO Capital’dan yaklaşık 4 milyon TL yatırım aldığını bizimle paylaştı.

Ocak 2021 yılında Merve Ungan ve Yaman Ungan tarafından geliştirilmeye başlanan tarifist, bir yemek tarifi platformu olarak serüvenine başladı. Ağustos 2021’de tarifist.com web sitesinin faaliyete geçmesiyle kısa sürede aylık ortalama 60 binden fazla aktif kullanıcıya ulaştı. 

Bugün 5 kişilik ekipten oluşan tarifist, B4YO Capital’dan aldığı yatırım ile birlikte, 2022 yılının son çeyreği içinde mobil uygulamasını da çıkararak yemek sosyal medya uygulaması olarak hizmet sunacak. tarifist, bu süre zarfında aktif kullanıcı sayısını ve içerik adedini daha da arttırmayı amaçlıyor.

tarifist kurucu ortağı ve CEO’su Merve Ungan, “Yemek, hepimizin hayatının merkezinde yer alıyor. Yemek yapmak, yeni yemekler keşfetmek, sağlığımızdan hayattan aldığımız keyfe kadar geniş bir yelpazede yaşamımıza etki ediyor. Yemek, sadece yemekten ibaret değil; bu, bir “lifestyle” konusu. tarifist’i bu boşluğu doldurmak adına geliştirmeye başladık. Bu süreçte, yemek dikeyini tümüyle sahiplenecek bir uygulama geliştirmek üzere B4YO Capital ile bir ortaklık oluşturduk. Hedefimiz, yemek tarifi arayan, yemek tarifi paylaşmak ve yemek üzerine konuşmak isteyen kitleleri ‘tarifist’ çatısı altında bir araya getirmek ve bu topluluk ile yemek sektöründe faal olan hizmet sağlayıcıları ve şirketleri buluşturmak. Bu şirketler, hızlı teslimat servislerden tutun, restoranlar, marketler, şefler, beyaz eşya ve mutfak ürünleri şirketleri ile hızlı tüketim ürünleri şirketlerini de içeriyor. tarifist’te yemeğe ilişkin her şeyi bulmak mümkün.” dedi.

Merve Ungan, yemek tarifi paylaşmak kolay olmadığını; tariflerin dağınık ve dezorganize olduğunu ve dolayısı ile de tarif arayaların istediği tarife ulaşmasının zorluğunu dile getirdi. Yemek içeriği üreticilerini desteklemek istediklerini belirten Ungan, onların içeriklerini tarifist’in geniş kütüphanesine katmayı ve kendilerini geniş kitleler ile buluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

tarifist’ten önce gıda sektöründe finans ve ihracat alanında yaklaşık 10 yıl deneyime sahip kurucu ortak Merve Ungan, GPC’nin (Global Pulse Confederation / Küresel Bakliyat Konfederasyonu) yönetim kurulunda yer alıyor. Diğer kurucu ortak Yaman Ungan'ı ise e-ticaret markaları grubu Opontia’nın Türkiye genel müdürlüğünden hatırlayacaksınızdır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.