Topluluk Puanları için Arbitrum kullanan Reddit'e FTX desteği de geliyor

Reddit'in Arbitrum ve FTX iş birliği, Reddit Topluluk Puanları'nı yeni bir aşamaya taşıyor. Kullanıcılar, sabit para birimleri kullanarak ETH gaz ücretlerini ödeyebilecek. 
Topluluk Puanları için Arbitrum kullanan Reddit'e FTX desteği de geliyor

Sosyal ağlar arasında en köklü sosyal ağlardan biri olan Reddit, geçtiğimiz yıllarda yayına aldığı Topluluk Puanları (Community Points) özelliğini yayına aldı. Bu özellik, kullanıcıların birbirlerine bahşiş bırakmasını, topluluk üyelerinin ödüllendirilmesini ve tıpkı bir DAO gibi topluluğun karar mekanizmasında söz hakkı tanınmasını sağlamıştı.

Ancak şirket, Ethereum blockchain'indeki bu tokenlar kapsamında ölçeklenmeyi artırmak istiyordu. Bu kapsamda Reddit'in ölçeklenme üzerine bir proje yarışması açtı. Yarışmayı 2021'in Temmuz ayında Layer-2 çözümü Arbitrum'un kazanması ile şirket, Ethereum mainneti üzerinde yeni yapıyı yayına almak için çalışmalarına başladı. 

Arbitrum iş birliğinin açıklamasının üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmişken, şirket Arbitrum destekli ölçeklenmeyi yayına aldığını açıkladı. Ayrıca Reddit, ETH üzerinde gerçekleşen Topluluk Puanları işlemleri için FTX Pay ile iş birliği yaptı. Böylece kullanıcılar, sabit para birimleri kullanarak ETH işlem ücretlerini ödeyebilecek. 

FTX Ventures başkanı Amy Wu konuyla ilgili açıklamasında: 

"Kullanıcıların zincirdeki Topluluk Puanlarıyla işlem yapabilmelerini sağlayan gaz ücretleri için Eth'e ihtiyaçları var ve FTX Pay bunu yapmalarını sağlıyor"

Topluluk Puanları şu an için yalnızca r/cryptocurrency ve r/fortnite subredditlerinde kullanılıyor. Yalnızca aktif kullanıcıların faydalanabildiği özellik, henüz herkese açılmadı. Ancak Topluluk Puanları için bekleme listesine kaydolmanız mümkün. r/CryptoCurrency Moons tokenları şu anda 0,217735 dolardan işlem görüyor. Yine de Reddit'in topluluk kurallarına göre Topluluk Puanları, Reddit'te topluluk yönetimi ve "itibar puanları" için yaratıldı. Üstelik bu token'ları satmak sitenin kullanım koşullarına aykırı. 

Son zamanlarda Meta ve Twitter gibi sosyal ağların NFT desteğine ilgisinin Reddit'te çok daha ileri bir aşamaya geldiğini söylemek mümkün. Uzun vadede başka Web3 girişimlerinin Reddit'te kendi topluluklarını oluştururken, Topluluk Puanlarını gözetmesi söz konusu olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.