Pil yüzdesi, iOS 16 ile birlikte geri döndü

iPhone modelleri için önemli bir sorun haline gelen ve uzun zamandır beklenen pil yüzdesi simgesi, iOS 16 Beta 5 ile birlikte geri döndü
Pil yüzdesi, iOS 16 ile birlikte geri döndü

Apple'ın geçtiğimiz Haziran ayında düzenlediği WWDC 2022 ile birlikte iOS'in yeni versiyonu olan iOS 16'yı tanıttığını sizlere aktarmıştık. Şu an için Beta sürecinde olan iOS 16 ile birlikte uzun zamandır beklenen bir özellik de geri dönmüş odu.

iPhone modelleri için önemli bir sorun haline gelen ve uzun zamandır beklenen pil yüzdesi simgesi, iOS 16 Beta 5 ile birlikte geri döndü. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz dönemlerde pil yüzdesi, pil simgesinin hemen sol kısmında yer alıyordu.

2017 yılında çentik tasarımı ile birlikte iPhone X modelini tanıtan Apple, çentiğin telefonun üst kısmını daraltması nedeniyle pil yüzdesine yer bulamadı ve bu özelliği rafa kaldırdı. Kısacası uzun süredir iPhone modellerinin ana ekranlarında pil yüzdesi yer almıyordu.

Pil yüzdesini widget üzerinden veya kontrol merkezi üzerinden takip edebiliyorsunuz. iOS 16 Beta 5 ile bu durumu değiştiren Apple, uzun zamandır beklenen pil yüzdesi gösterme özelliğini tekrar kullanıma sundu. Pil yüzdesi, pil simgesinin içinde yer alacak.

Varsayılan olarak kapalı gelen özelliğin ayarların pil kısmından açılabildiğini de ekleyelim. iPhone X ve sonrasındaki modeller için gelen özellik, ekranlarının küçük olması nedeniyle iPhone 12 mini, ‌iPhone 13‌ mini, iPhone 11 ve ‌iPhone‌ XR modelleri için ise kullanıma sunulmadı. Son olarak şu an için beta aşamasında olan iOS 16'ının önümüzdeki Eylül ayında kullanıma sunulacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.