BNPL pazarı 2025 yılında 680 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşacak

BNPL pazarındaki hızlı büyüme pek çok firma, banka ve girişimin de bu alanda hizmetler sunmasını sağlıyor. Bu yazımızda ise hem BNPL pazarında neler olduğuna hem de pazardaki trendlere yakından bakıyoruz.
BNPL pazarı 2025 yılında 680 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşacak

Finans dünyasının en hızlı büyüyen çözümlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen BNPL (Buy now, pay later) yani şimdi satın al sonra öde çözümleri, her geçen gün daha da popülerleşiyor. BNPL pazarındaki hızlı büyüme pek çok firma, banka ve girişimin de bu alanda hizmetler sunmasını sağlıyor.

Bu yazımızda ise hem BNPL pazarında neler olduğuna hem de pazardaki trendlere yakından bakacağız. Hem ülkemizde hem de tüm dünyada önemli bir büyüme yaşayan BNPL pazarının en hızlı büyüdüğü pazarlardan biri ise ABD pazarı. Yapılan araştırmalara göre 2018 yılında 1,6 milyon olan BNPL kullanıcılarının 2022 yılının sonunda 59,3 milyona ulaşması bekleniyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.