100 milyon dolar yatırım alan Geek+'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Geek+ girişiminin 100 milyon dolarlık yatırım turuna Intel Capital, Vertex Growth ve Qingyue Capital katıldı.
100 milyon dolar yatırım alan Geek+'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen robot teknolojileri her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu alanda hizmet veren girişimlerden biri olarak karşımıza çıkan Geek+, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Geek+ tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, E1 serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.

Geek+ tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte girişimin değerlemesi ise 2 milyar dolara ulaştı. 100 milyon dolarlık yatırım turuna Intel Capital, Vertex Growth ve Qingyue Capital'ın katıldığını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Geek+, 2020 yılının Haziran ayında C serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım almıştı. Geçtiğimiz yıl ise finansal detaylarını açıklamadığı bir yatırım alan Geek+, aldığı 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte bugüne kadar toplamda 540 milyon dolar yatırım almış oldu.

Geek+ tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 100 milyon dolarlık yatırım, global büyümenin yanı sıra Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. 2015 yılında Hongbo Li, Kai Liu, Xi Chen ve Yong Zheng tarafından Çin'de kurulan Geek+, depo, fabrika ve tedarik zinciri yönetimi için otonom mobil robotlar geliştiriyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Güney Amerika'ya açılmak için Körber ile önemli bir iş birliğine imza attığını duyuran Geek+, bu iş birliği ile birlikte hem Brezilya hem de diğer Güney Amerika ülkelerine ulaşmayı hedefliyor. Oldukça hızlı bir şekilde büyüyen Geek+ girişiminin geçtiğimiz yılı 150 milyon dolar gelir ve 300 milyon dolarlık sipariş ile kapattığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.