Monster Notebook'un kurucusu İlhan Yılmaz'ın yeni oyun şirketi: Semruk Games

Çalışmalarına 20 kişilik ekibiyle mobil oyunlar üreterek başlayan Semruk Games, ilerleyen süreçte PC ve konsol oyunları dahil olmak üzere farklı platformlara yönelik oyunlar üretmeyi planlıyor.
Monster Notebook'un kurucusu İlhan Yılmaz'ın yeni oyun şirketi: Semruk Games

Monster Notebook kurucusu ve CEO'su İlhan Yılmaz dün paylaştığı bir gönderi ile kurduğu yeni oyun stüdyosu Semruk Games'i duyurdu. Yılmaz, tıpkı Monster Notebook gibi Semruk Games'in de Türkiyeden dünyaya açılan uluslararası bir oyun şirketi olmasını amaçladıklarını dile getirdi. 

Semruk Games'in detayları

Semruk Games, 2021'in Ekim ayında kuruldu. İlhan Yılmaz'ın aktardığına göre bu yeni oyun stüdyosu ismini çeşitli mitolojilerde kuvvetli, dayanıklı, güçlü gibi kavramlarla özdeşleşen çift başlı yırtıcı bir kuş olan Semruk’tan alıyor.

Çalışmalarına mobil oyunlar ile başlayan İstanbul merkezli stüdyo, ilerleyen süreçte PC ve konsol oyunları dahil olmak üzere farklı platformlara yönelik oyunlar üretmeyi hedefliyor. 

Semruk Games ekibi şu an için yaklaşık 20 kişiden oluşuyor. Ayrıca İlhan Yılmaz, oyun dünyasındaki yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eden kişileri de Semruk Games'te çalışmaya davet etti. Yılmaz, paylaştığı gönderide şu ifadelere yer verdi: 

Oyun, bizim için bir yaşam biçimi ve dünyayı daha yaşanılır kılmak için bir kaldıraç aslında. Oyunun dönüştürücü gücünü geleceğe yön veren bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Oyunların etki gücü yüksek bir değere sahip olması, anlatmak istediğimiz hikayelerin geniş kitlelere ulaşmasına eşsiz bir imkân sağlıyor. Bu yüzden bağımsız oyun stüdyosu Semruk Games’in uluslararası bir oyun stüdyosu olmak amacıyla yola çıktığını duyurmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.