Üniversitede okuyan kadınlar için sağlık hizmeti sunan Caraway 10,5 milyon dolarlık tohum yatırım aldı

Uzaktan sağlık hizmeti sunan Caraway, üniversitede okuyan kadınlara ruh, akıl, fiziksel ve üreme sağlığı hizmetleri sağlamaya odaklanan bir sanal bakım girişimi olarak tanımlanıyor.
Üniversitede okuyan kadınlar için sağlık hizmeti sunan Caraway 10,5 milyon dolarlık tohum yatırım aldı

Üniversitede okuyan kadınlara odaklanan Caraway Health 10,5 milyon dolar tohum yatırım aldı. 10,5 milyon dolarlık tohum yatırım turu 7wireVentures ve OMERS Ventures tarafından yönetildi. New York merkezli şirketin yatırım turuna Hopelab Ventures ve melek yatırımcılar katıldı. 

Girişim, üniversitede okuyan kadınlara ruh, akıl, fiziksel ve üreme sağlığı hizmetleri sağlamaya odaklanan bir uzaktan hasta izleme platformu olarak tanımlanıyor. Jordan Nathan tarafından faaliyete geçirilen Caraway, kişileştirilmiş, adil ve erişilebilir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor. Kullanıcılar, 2018 yılında kurulan şirketin online tedavi ve bakım hizmetlerine 7 gün 24 saat ulaşabiliyor. Jinekolog, psikiyatrist, aile hekimliği, terapistlerden oluşan bir ekibe sahip. 

2021'de yatırımlarını ikiye katlayan femtech pazarında henüz keşfedilmemiş büyük bir alan. Pazarın önümüzdeki beş sene içinde büyümesini üçe katlayarak 65 milyar dolara çıkması bekleniyor. Özellikle genç kadınların ruh, akıl ve fiziksel sağlığı üzerine çalışan şirketler, son dönemde birçok yatırımcının dikkatini çekiyor. 

Bu yılın başında aynı alanda faaliyet gösteren Mantra Health, 22 milyon dolar yatırım aldı. Temel sağlık hizmetlerine odaklanan Alpha Medical, geçen yıl 24 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Aynı yıl Tia da 100 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelmişti. 

Geçen Mart ayında Alife Health, 22 milyon dolarlık yatırımla dikkat çekmişti. Yatırım turu Lux Capital, Union Square Ventures ve Maveron tarafından yönetildi. Bu, ABD merkezli girişimin geçen sene aldığı 9,5 milyon dolarlık yatırımından bir sene sonra geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.