Meta'nın geliri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azalarak 28,8 milyar dolara geriledi

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, analistlerle yaptığı bir görüşmede, şirketin ekonomik yavaşlama için kemerini sıkarken gelecek yıl çalışan sayısını azaltacağını söyledi.
Meta'nın geliri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azalarak 28,8 milyar dolara geriledi

Facebook'un çatı şirketi Meta, son üç aylık raporlarını yayınladı. Şirket, gelirde beklenenden daha keskin bir düşüş bildirdi, kazançları kaçırdı ve şaşırtıcı derecede zayıf bir tahmin yayınladı. Bu durum yıldan yıla satışlarda art arda ikinci bir düşüşe işaret ederken şirketin hisseleri de genişletilmiş işlemlerde yüzde 3.8 düştü.

Şirketin net kârı, ikinci çeyrekte yüzde 36 azalarak 6,7 milyar dolara geriledi

Meta'nın bu yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azalarak 28,8 milyar dolara geriledi. Şirket, 2021'in ikinci çeyreğinde ise 29,1 milyar dolar gelir elde etmişti. Yaşanan bu gerileme, Meta'nın gelirinde ilk kez düşüş kaydedilmesine neden oldu. Şirketin net kârı da ikinci çeyrekte yüzde 36 azalışla 6,7 milyar dolara geriledi. Şirketin 2021'in ikinci çeyreğinde 3,61 dolar olan hisse başına karı da bu yılın aynı döneminde 2,46 dolara indi.

Şirketin son COO'su Sheryl Sandberg, bu gelir kaybını euronun değerinin düşmesine bağladı. Bu arada Meta'nın yeni COO'sunun Sanberg'ün yerine Javier Olivan'ın COO olarak atandığını da hatırlatmadan geçmeyelim.

Facebook'un günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısında artış

Facebook'un günlük ve aylık aktif kullanıcı sayısında ise bu dönemde artış gözlemlendi. Facebook'un günlük aktif kullanıcı sayısı, haziran ayı itibarıyla yıllık bazda yüzde 3 artarak 1,97 milyar oldu. Platformun aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönemde yüzde 1 artışla 2,93 milyara ulaştı.

Meta hisseleri, yılın başından bu yana değerlerinin yaklaşık yarısını kaybetti ve yatırımcıların şirketin temel online reklamcılık işinin sağlığı konusundaki endişelerinin altını çizdi. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, analistlerle yaptığı bir görüşmede, şirketin ekonomik yavaşlama için kemerini sıkarken gelecek yıl çalışan sayısını azaltacağını söyledi. Meta, bu ayın başında çalışanlarını zor zamanlar için uyarmış; Meta CPO'su Chris Cox'ın imzası ile paylaşılan şirket içi not ile 2022 yılının ikinci yarısının Meta için zor geçebileceği çalışanlara aktarılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.