Twitter Delegate, TweetDeck'in ekip özelliklerinin yerini alacak

Twitter Delegate, TweetDeck'in ekip özelliklerinin yerini almaya hazırlanıyor. Delegate, Twitter Blue kapsamında kullanıcılara belli bir ücret karşılığında sunulabilir.
Twitter Delegate, TweetDeck'in ekip özelliklerinin yerini alacak

Twitter Delegate, TweetDeck'in ekip özelliklerinin yerini almaya hazırlanıyor. Twitter'ın yaklaşık 1.5 yıldır üzerinde çalıştığı Delegate özelliği ile hesap yöntemini ekip olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. 

İlk olarak Kasım ayında uygulamaların test ettiği özellikleri keşfetmesiyle tanınan Nima Owji tarafından farkedilen Delegate, Twitter ekibi tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Owji, Kasım ayında Delegate özelliğini takipçileriyle paylaşırken, TweetDeck'in ekip özelliklerinin Delegate'e taşındığını açıklamıştı. 

Twitter Delegate'deki kullanıcı rolleri ve yetkileri

Owji'nin yeni paylaştığı tweete göre Delegate, Contributor (katılımcı) ve Admin (yönetici) olmak üzere iki farklı role ev sahipliği yapıyor. Katılımcılar, DM gönderebiliyor, Tweet yayınlayabiliyor ve Listeler oluşturabiliyor. Ayrıca katılımcılar, hesabın DM'lerini, tweetlerini ve listelerini görüntüleyebiliyor. Yöneticiler ise katılımcıların yapabildiği her işlemi yapabilirken, katılımcıları davet etme ya da uzaklaştırma yetkisine sahip oluyor. Buna ek olarak yöneticilerin hesap analizlerine erişebildiğini de belirtelim. 

Şu an için Delegate'in arayüz tasarımı ise belirsizliğini koruyor. Yakın zamanda TweetDeck macOS uygulamasının yayın hayatına veda etmesi, Delegate'in TweetDeck benzeri bir tasarımla karşımıza çıkacağının bir göstergesi olabilir.

Ayrıca Jane Manchun Wong'un bulgularına göre TweetDeck, Twitter'ın abonelik uygulaması Twitter Blue kapsamında kullanıcılara belli bir ücret karşılığında sunulabilir. Bu da TweetDeck'in yerini alması planlanan Delegate'in pazarlama profesyonellerine ücretli olarak sunulabileceğini gösteriyor. Bu noktada Twitter'ın "Twitter Blue" ile ayda 30.99 TL'ye farklı özellikler sunduğunu hatırlatmakta fayda var. 

Twitter yaz boyunca iki hesabın ortaklaşa gönderi paylaşmasını sağlayan CoTweet ve işletmelerin profillerine konum ve iletişim bilgisi ekleyebildiği Twitter Location Spotlight özellikleriyle gündeme geldi. Şirketin attığı adımlara baktığımızda, Twitter'ın işletmeleri merkeze aldığı bir rota çizdiğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.