General Motors'un sürücüsüz araç birimi Cruise'un 2022'nin ilk çeyreğinde gelir-gider dengesinin bozulduğu açıklandı

Şirketin harcamaları, geçen yılın aynı çeyreğinde 332 milyon dolar olan giderleri bu sene 550 milyon dolara ulaştı.
General Motors'un sürücüsüz araç birimi Cruise'un 2022'nin ilk çeyreğinde gelir-gider dengesinin bozulduğu açıklandı

General Motors'un sürücüsüz araç birimi Cruise'un gelir-gider dengesinin bozulduğu açıklandı. Şirketin harcamaları, geçen yılın ilk çeyreğinde 332 milyon dolar olan giderleri bu sene 550 milyon dolara ulaştı. Bu duruma etki eden en önemli şeyin çatı şirketi General Motors'un yarı iletken kıtlığı ve şirketin tedarik zincirinde yaşadığı sorunlar nedeniyle karının yüzde 40 düşmesi olduğu belirtildi. Bir diğer nedenin ise San Francisco'da robotaksi hizmetini başlatması olduğu söylendi. 

Şirket, geçen Şubat ayında robotaksi hizmetini San Francisco'da herkese açmıştı. İlk etapta ücretsiz olarak verilen hizmetten yararlanmak için Cruise'un web sitesi aracılığıyla halka açık bir bekleme listesi oluşturulmuştu. Haziran ayında Cruise, Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu'ndan (CPUC) tamamen sürücüsüz yolculuklar için ücret talep etme izni aldığı açıklanmıştı.

Bu haftanın başında Cruise, Dubai sokaklarının haritasını çıkarmaya başladığı haberiyle gündeme geldi. Geçen yılın Nisan ayında burada robotaksi hizmeti için hazırılıklara başlayan şirket, haritalama yapmak için iki elektrikli otonom aracını Dubai'ye gönderdiği açıklandı. Bu, "Kendi Kendini Yöneten Ulaşım Stratejisi" olarak adlandırılan projenin bir parçası olduğu söylendi. Dubai bu projeyi 2030 yılına kadar 4 bin araç ile ölçeklendirmeyi planladığı belirtildi. SoftBank Vision Fund, Microsoft ve Honda tarafından desteklenen Cruise da 2029 yılına kadar Dubai'nin özel robotaksi sağlayıcısı olarak seçildiği açıklandı. 

Aynı zamanda geçen Şubat ayında şirket, Walmart’a Arizona’da sunduğu, otonom teslimat ağını genişletti. Bu yıl ABD genelinde hızla büyümeyi planladıklarını açıkladı. Cruise, Walmart ile Arizona'da küçük bir elektrikli otonom Chevy Bolt filosuna sahip olduğu biliniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.