TomoCredit, 22 milyon dolar yatırım aldı

TomoCredit, Seri B turda 22 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım sonrasında şirketin değerlemesi 222 milyon dolara ulaştı. Girişim, 22 milyon dolarlık öz sermayenin yanı sıra 100 milyon dolar da borç finansmanı sağladı.
TomoCredit, 22 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında Dmitry Kashlev ve Kristy Kim tarafından, uluslararası öğrencilerin kolay kredi alabilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen, ancak daha sonra maddi durumu iyi olan ancak kredi notu olmayan tüm genç yetişkinlere yardım etmeyi amaçlayan TomoCredit, Seri B turda 22 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım sonrasında şirketin değerlemesi 222 milyon dolara ulaştı. 

TomoCredit, 22 milyon dolarlık öz sermayenin yanı sıra 100 milyon dolar da borç finansmanı sağladı. TomoCredit, kurulduğu günden bu yana 39 milyon dolar yatırım aldı. TomoCredit'in son yatırım turuna Morgan Stanley'nin Next Level Fund'ı, Mastercard, GoldHouse, Asian Hustle ağı ve Hyphen Capital katıldı. 

TomoCredit, alternatif veri kaynaklarını kendi özel algoritmasıyla analiz ederek, kredi geçmişi veya kredi puanı olmayan Y ve Z kuşakları için tasarlanmış yeni nesil kredi kartı oluşturuyor. Girişim, son dönemde yüzde 1000 organik gelir artışı gördüğünü belirtiyor. Tomo'nun yıldan yıla yüzde 1000 daha fazla gelir artışı yolunda olduğu iddia ediliyor.

Girişimin kullanıcı sayısı açıklanmasa da kart için bugüne kadar 2,5 milyon başvuru aldığı bilgisi paylaşıldı.

TomoCredit, 50 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. Alınan yatırımın bir kısmının yeni çalışan edinmek için kullanılacağı belirtilirken, bu çalışanların büyük bir kısmının mühendis olacağı özellikle belirtiliyor. TomoCredit'in aldığı yeni yatırımın kalan kısmı ise araç kredileri ve ipotekler de dahil olmak üzere kredi ürün tekliflerini, aracılık çözümleriyle genişletmek için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.