260 milyon dolar yatırım alan Whatnot'ın değerlemesi 3,7 milyar dolara ulaştı

Whatnot'ın 260 milyon dolarlık D serisi yatırım turu DST Global ve CapitalG'nin ortak liderliğinde gerçekleşti.
260 milyon dolar yatırım alan Whatnot'ın değerlemesi 3,7 milyar dolara ulaştı

E-ticaret ile canlı yayınları birleştiren canlı yayın alışverişi trendini tüm dünyada popülerleşmeye başladığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Bu konuda çözümler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan Whatnot, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Whatnot tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, D serisi yatırım turunda 260 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 260 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Whatnot'ın değerlemesinin 3,7 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse en son 2021 yılının Eylül ayında yatırım alan Whatnot, değerlemesini 1,5 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Kısacası Whatnot, 1 yıldan kısa süre içinde değerlemesini iki katından daha fazla artırmış oldu. Whatnot'ın 260 milyon dolarlık D serisi yatırım turu DST Global ve CapitalG'nin ortak liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, DST Global ve CapitalG haricinde ise BOND, Andreessen Horowitz ve YC Continuity de katıldı.

Alınan 260 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Whatnot'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 485 milyon dolara ulaştığını da belirtelim. 2019 yılında Grant LaFontaine ve Logan Head tarafından ABD'de kurulan Whatnot, kullanıcılarının canlı yayınlar ile alışveriş yapmasını sağlayan bir pazar yeri olarak hizmet veriyor.

Odağına koleksiyon ürünlerini alan bir platform olan Whatnot, canlı yayınlar ile koleksiyon değeri olan spor ayakkabıların, oyun kartlarının ve oyuncakların satılmasını sağlıyor.

Whatnot tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, platformun geliştirilmesinin yanı sıra yeni kategoriler eklenmesi için de kullanılacak. Platforma eklenecek yeni kategoriler arasında ise koleksiyon değeri olan oyuncak arabalar, pullar ve aksiyon figürleri yer alıyor. Whatnot tarafından aktarılan bilgilere göre platformun satışları, 2021 yılında bir önceki yıla oranla 20 kat da arttı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.