Minecraft, sunucularındaki NFT kullanımını yasakladı

Minecraft'ın geliştirici stüdyosu konumunda bulunan Mojang Studios, bugün "Minecraft ve NFT'ler" isimli önemli bir açıklama yayınladı.
Minecraft, sunucularındaki NFT kullanımını yasakladı

Günümüzün en popüler ve en çok satış yapan oyunları arasında yer alan Minecraft ile ilgili tüm detayları "Metaverse'ün en iyi örneklerinden biri olan Minecraft'ı tanıyalım" isimli haberimiz ile geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Minecraft'ın geliştirici stüdyosu konumunda bulunan Mojang Studios, bugün "Minecraft ve NFT'ler" isimli önemli bir açıklama yayınladı.

Mojang Studios, yaptığı açıklama ile birlikte Minecraft sunucularındaki NFT kullanımını tamamen yasakladığını duyurdu. Hatırlatmak gerekirse Minecraft içinde direkt olarak Mojang Studios tarafından sağlanan bir NFT desteği zaten bulunmuyordu.

Fakat oyununun özel sunucuları içinde blockchain entegrasyonu ve NFT'ler yer alıyordu. Bu durumu değiştirmek için önemli bir karar alan Mojang Studios, platform ve sunucuları içindeki blockchain entegrasyonunu ve NFT'leri tamamen yasakladı.

Bu kararın alınmasındaki en büyük neden ise Minecraft'ın oyuncu kitlesinin genelde çocuk ve gençlerden oluşması. Alınan bu karar ile birlikte Minecraft, oyuncularına daha güvenli bir ortam sağlamayı hedefliyor. Minecraft tarafından yapılan açıklamalara göre oyun içinde yer alan karakter, dünya veya kostümlerin herhangi bir şekilde NFT projelerinde de kullanılamayacak.

Mojang Studios, yaptığı açıklamalarda NFT'lerin Minecraft değerlerine aykırı olan dijital kıtlığı ve dışlamayı teşvik ettiğini ve bu nedenle yasaklandığını da belirtti. Şu an için platformuna blockchain entegrasyonu ekleme ile ilgili bir planı olmadığını da belirten Mojang Studios'un ilerleyen dönemde bu konuda ne gibi adımlar atacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.