L8 Studios, tohum öncesi yatırım turunu tamamladı

L8 Studios tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum öncesi yatırım turunda WePlay Ventures ve Lima Ventures’tan yatırım aldı.
L8 Studios, tohum öncesi yatırım turunu tamamladı

Girişim ekosistemimizin en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyun odaklı girişimler, yatırımlar almaya devam ediyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre mobil platformlar için oyun geliştirme hedefi ile yola çıkan L8 Studios, ilk yatırımını aldı.

L8 Studios tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum öncesi yatırım turunda WePlay Ventures ve Lima Ventures’tan yatırım aldı. L8 Studios girişiminin değerlemesi veya ne kadar yatırım aldığı ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı.

WePlay Ventures'ın L8 Studios yatırımıyla birlikte portföyündeki oyun girişimi sayısını 13’e çıkardığını da ekleyelim. L8 Studios tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, şirketin “Crit Wheel” adında rekabetçi yarış oyunu üzerinde çalışması için kullanılacak. Crit Wheel projesinin yanı sıra hyper-casual alanında da faaliyet verecek olan girişim, oyun ekosisteminin birçok noktasında çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.

Emre Ergül önderliğinde 2022 yılında kurulan L8 Studios, battle-royale yarış türündeki Crit Wheel oyununda artırılmış gerçeklik teknolojisini de kullanacak. Geliştirme aşamasındaki oyunun merkezine rekabet duygusunu koyarak oyuncuların oyun içindeki eğlence anlayışını en üst düzeyde tutacaklarını belirten Emre Ergül, oyunun kendi sistemi dışında e-spor çalışmalarını da planlamaya başladıklarını aktardı.

Oyun sektörü odaklı bir yatırım şirketi olan WePlay ve oyun sektöründe yatırımları bulunan Lima Ventures’ın güvenini arkalarına alabilmenin oldukça önemli olduğunu belirten Ergül, şimdi kendilerini kanıtlamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.