E-scooter şirketi Gbike, Hyundai Motor’un mikromobilite paylaşım platformu ZET’i satın aldı

Ağustos ayında tamamlanacak olan ve finansal detayları açıklanmayan satın almanın amacı Gbike'ın sektördeki pazar payını artırmak. 
E-scooter şirketi Gbike, Hyundai Motor’un mikromobilite paylaşım platformu ZET’i satın aldı

Covid-19 pandemisi nedeniyle toplu taşımaya azalan ilginin birçok insanı mikromobilite araçlarını kullanmaya yöneltmesi ve kolaylığı sektörün dinamiği oldu. Buna paralel olarak son 3 senede pazar büyüdü. Yatırımların hızlanmasının yanı sıra birleşme ve satın almalar ön plana çıktı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Güney Kore merkezli e-scooter şirketi Gbike, Hyundai Motor’un mikromobilite paylaşım platformu ZET’i satın aldı. Ağustos ayında tamamlanacak olan ve finansal detayları açıklanmayan satın almanın amacı Gbike'ın sektördeki pazar payını artırmak. 2010 yılında kurulan Gbike, bu satın alma sayesinde toplam araç miktarını 45 bine çıkardı. Şirket şimdiye kadar Mirae Asset Venture Investment, Strong Ventures ve SBI Investment 10 milyon dolar yatırım aldı. 

20'den fazla e-scooter şirketinin faaliyet gösterdiği Güney Kore, mikromobilite konusunda dikkat çekiyor. Hatta geçen Şubat ayında elektrikli scooter işine odaklanan Güney Kore merkezli Swing, 24 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım, White Star Capital liderliğinde yönetildi.

Yeni gelen yatırım Japonya açılımı için kullanacakları açıklandı. Kurulduğundan beri toplam yatırım bedeli 32,9 milyon dolara çıktı. 2019 yılında kurulan Swing, Güney Kore'de faaliyet gösteriyor. Şirket, şu anda 35 bin araçlık elektrikli araç filosu işletiyor. Bu sene 100 bin e-scooter ve e-bisiklet dağıtmayı hedefliyor. Şirket, ayrıca 200 şarj istasyonu kurmayı planlıyor.

Geçen Nisan ayında ise Firefly, Hyundai Drive by Firefly programını başlatmıştı. Hyundai Drive by Firefly adı verilen pilot program ile amacının ulaşımı demokratikleştirerek elektrikli araçların benimsenmesini hızlandırmak olduğu açıklanmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.